Túrós-epres rakott palacsinta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Palacsinta:

  • 400 g búza liszt
  • 100 g rozsliszt
  • 50 g kukorica liszt
  • 5 db tojás
  • 1 kk szódabikarbóna
  • csipet só
  • 400 ml tej
  • kb 400 ml víz

Töltelék:

  • 500 g túró
  • 2 tojás
  • csipet só
  • 2 ek búzadara(opciós)
  • 1 csomag Bourbon vaníliás cukor
  • 0,5 citrom reszelt héja
  • 200 g eper

Tetejére:

  • 300 ml eper joghurt
  • 100 ml tejföl
  • 1 tojás
  • eper szeletek

Elkészítése:

A hozzávalókból palacsinta tésztát keverünk és 20 percig pihentetjük (amennyiben túl sűrű lenne,
vízzel hígítsunk rajta). Egy 20*30 cm-es tepsit kivajazunk és zsemlemorzsával meghintjük. Az epret kis kockákra vágjuk, pár szemet félreteszünk a díszítéshez.

Elkészítjük a tölteléket a palacsinták sütögetése közben. A túrót előzőleg érdemes átpasszírozni vagy mixelni, így lágyabb és krémesebb lesz az állaga. A tojások sárgáját, vaníliás cukrot, búzadarát a túróval összekeverjük, tojások fehérjéből és cukorból pedig félkemény habot verünk, amit óvatosan a túrós masszához forgatunk.

A palacsintákat megtöltjük a krémtúróval és egymás mellé sorakoztatjuk a tepsiben. Joghurt-tejföl-tojás máz keverék felével lekenjük az első sort, gazdagon megszórjuk eper darabkákkal és következik egy újabb sor töltött palacsinta.
A maradék joghurt öntetet elkenjük a tetején és eper szeletekkel díszítve előmelegített 200 fokos sütőbe toljuk. Kb 20-25 perc készre sütjük.

Azon melegében tálalhatjuk, de hidegen is nagyon finom!
Kötényeket felkötni! Palacsintázzunk! :D