Töltött-rántott palacsinta recept
Hozzávalók:
- palacsinta
- sajt
- sonka
- a panírozáshoz: liszt, FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS és zsemlemorzsa
- a sütéshez: olaj
Elkészítése:
Nem írtam mennyiségeket, mert mindenki kedve és étvágya szerint döntse el, mennyi palacsintát szeretne készíteni.
Leírom most ide úgy, ahogy én szoktam sütni a palacsintát. Rengeteg féle receptet kipróbáltam már, de nekem egyedül ez szokott sikerülni.
1 tojáshoz mindig 1 dl tejet és 10 dkg lisztet számolok. A tojásokat robotgéppel habosra keverem, hozzáöntöm a tejet majd kis keverés után lassanként hozzáadom a lisztet. Nem szokott csomós lenni. Ezután kézi habverővel belekeverek szénsavas ásványvizet, annyit, hogy főzőtejszín sűrűségű legyen. Fél órát állni hagyom. Próbasütést végzek, ha túl sűrű a tészta és vastagra sikerül a palacsinta, kis ásványvizet adok hozzá, ha túl híg, liszttel sűrítem. Kisütöm a többi palacsintát is.
Nekilátunk megtölteni a palacsintákat. Ehhez a palacsintát szélét körben megkenem felvert tojásfehérjével. Közepére teszek két szelet sonkát majd sajtot. Úgy sikerült a legjobban feltekerni, hogy a sonkának megfelelő méretű, kb. 2 mm vastag sajszeletet félbevágtam és ferdén a sonkára raktam. A palacsinta két oldalát behajtjuk és óvatosan feltekerjük.A szokásos módon lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába panírozzuk, majd forró olajban szép ropogósra sütjük.