Tepsis palacsinta diétásan recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 3 dl bio teljes kiőrlésű búzaliszt
- 1,5 dl zabkorpa
- 1,5 dl rizsliszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 evőkanál édesítőszer
- fél l tej
- 1 evőkanál olvasztott ghee (tisztított vaj)
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 3 alma héjastól lereszelve
- és annyi szódavíz, hogy sűrűbb palacsinta tésztát kapjunk
Elkészítése:
A szilárd anyagokat (lisztek, korpa, édesítő, lazítóanyag /szódabikarbóna/) egy mély keverőtálba rakjuk. Hozzávegyítjük a nedves összetevőket, mint a tojást, az olvasztott tisztított vajat, és szakaszosan a tejet, közben kevergetve az elegyet.
Beletesszük a reszelt almát és a hozzáadott szódavízzel úgy keverjük, hogy kissé sűrűbb palacsinta tésztát kapjunk. Itt vízmennyiséget azért nem írok, mert lehet, hogy a más liszt másképpen veszi fel a folyadékot. Azt hiszem olyan másfél dl-nyit tettem ehhez.
Egy közepes tepsibe sütőpapírt szabunk, szépen eligazítjuk, kissé kikenjük ghee-vel, (hogy még csak véletlenül se szedje le a tésztát, ha kiborítjuk) és belesimítjuk a masszát.
200 fokos előmelegített sütőbe tesszük és 10 percig ezen a hőfokon, ezután pedig 180 fokra mérsékeljük a hőt és még 20 percig sütjük.
A sütőből kivéve a tepsit rácsra helyezzük, a tésztát letakarjuk, pihentetjük benne egy kicsit, majd deszkára borítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt, még kicsit hűtjük és kockára szeletelve kínáljuk.
Tipp:
Várakozásomon felül, jóra sikerült és lelkiismeret furdalás nélkül fogyaszthattam én is, mert nem volt benne semmi olyan összetevő, ami egészségtelen és árthatott volna.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »