Tepsis palacsinta diétásan recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 3 dl bio teljes kiőrlésű búzaliszt
- 1,5 dl zabkorpa
- 1,5 dl rizsliszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 evőkanál édesítőszer
- fél l tej
- 1 evőkanál olvasztott ghee (tisztított vaj)
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 3 alma héjastól lereszelve
- és annyi szódavíz, hogy sűrűbb palacsinta tésztát kapjunk
Elkészítése:
A szilárd anyagokat (lisztek, korpa, édesítő, lazítóanyag /szódabikarbóna/) egy mély keverőtálba rakjuk. Hozzávegyítjük a nedves összetevőket, mint a tojást, az olvasztott tisztított vajat, és szakaszosan a tejet, közben kevergetve az elegyet.
Beletesszük a reszelt almát és a hozzáadott szódavízzel úgy keverjük, hogy kissé sűrűbb palacsinta tésztát kapjunk. Itt vízmennyiséget azért nem írok, mert lehet, hogy a más liszt másképpen veszi fel a folyadékot. Azt hiszem olyan másfél dl-nyit tettem ehhez.
Egy közepes tepsibe sütőpapírt szabunk, szépen eligazítjuk, kissé kikenjük ghee-vel, (hogy még csak véletlenül se szedje le a tésztát, ha kiborítjuk) és belesimítjuk a masszát.
200 fokos előmelegített sütőbe tesszük és 10 percig ezen a hőfokon, ezután pedig 180 fokra mérsékeljük a hőt és még 20 percig sütjük.
A sütőből kivéve a tepsit rácsra helyezzük, a tésztát letakarjuk, pihentetjük benne egy kicsit, majd deszkára borítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt, még kicsit hűtjük és kockára szeletelve kínáljuk.
Tipp:
Várakozásomon felül, jóra sikerült és lelkiismeret furdalás nélkül fogyaszthattam én is, mert nem volt benne semmi olyan összetevő, ami egészségtelen és árthatott volna.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »