Tepsis palacsinta diétásan recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 3 dl bio teljes kiőrlésű búzaliszt
- 1,5 dl zabkorpa
- 1,5 dl rizsliszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2 evőkanál édesítőszer
- fél l tej
- 1 evőkanál olvasztott ghee (tisztított vaj)
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 3 alma héjastól lereszelve
- és annyi szódavíz, hogy sűrűbb palacsinta tésztát kapjunk
Elkészítése:
A szilárd anyagokat (lisztek, korpa, édesítő, lazítóanyag /szódabikarbóna/) egy mély keverőtálba rakjuk. Hozzávegyítjük a nedves összetevőket, mint a tojást, az olvasztott tisztított vajat, és szakaszosan a tejet, közben kevergetve az elegyet.
Beletesszük a reszelt almát és a hozzáadott szódavízzel úgy keverjük, hogy kissé sűrűbb palacsinta tésztát kapjunk. Itt vízmennyiséget azért nem írok, mert lehet, hogy a más liszt másképpen veszi fel a folyadékot. Azt hiszem olyan másfél dl-nyit tettem ehhez.
Egy közepes tepsibe sütőpapírt szabunk, szépen eligazítjuk, kissé kikenjük ghee-vel, (hogy még csak véletlenül se szedje le a tésztát, ha kiborítjuk) és belesimítjuk a masszát.
200 fokos előmelegített sütőbe tesszük és 10 percig ezen a hőfokon, ezután pedig 180 fokra mérsékeljük a hőt és még 20 percig sütjük.
A sütőből kivéve a tepsit rácsra helyezzük, a tésztát letakarjuk, pihentetjük benne egy kicsit, majd deszkára borítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt, még kicsit hűtjük és kockára szeletelve kínáljuk.
Tipp:
Várakozásomon felül, jóra sikerült és lelkiismeret furdalás nélkül fogyaszthattam én is, mert nem volt benne semmi olyan összetevő, ami egészségtelen és árthatott volna.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

