Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tepsis palacsinta diétásan recept

Tepsis palacsinta diétásan
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 3 dl bio teljes kiőrlésű búzaliszt
    • 1,5 dl zabkorpa
    • 1,5 dl rizsliszt
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 evőkanál édesítőszer
    • fél l tej
    • 1 evőkanál olvasztott ghee (tisztított vaj)
    • 1 teáskanál szódabikarbóna
    • 3 alma héjastól lereszelve
    • és annyi szódavíz, hogy sűrűbb palacsinta tésztát kapjunk

    Elkészítése:

    A szilárd anyagokat (lisztek, korpa, édesítő, lazítóanyag /szódabikarbóna/) egy mély keverőtálba rakjuk. Hozzávegyítjük a nedves összetevőket, mint a tojást, az olvasztott tisztított vajat, és szakaszosan a tejet, közben kevergetve az elegyet.

    Beletesszük a reszelt almát és a hozzáadott szódavízzel úgy keverjük, hogy kissé sűrűbb palacsinta tésztát kapjunk. Itt vízmennyiséget azért nem írok, mert lehet, hogy a más liszt másképpen veszi fel a folyadékot. Azt hiszem olyan másfél dl-nyit tettem ehhez.

    Egy közepes tepsibe sütőpapírt szabunk, szépen eligazítjuk, kissé kikenjük ghee-vel, (hogy még csak véletlenül se szedje le a tésztát, ha kiborítjuk) és belesimítjuk a masszát.

    200 fokos előmelegített sütőbe tesszük és 10 percig ezen a hőfokon, ezután pedig 180 fokra mérsékeljük a hőt és még 20 percig sütjük.

    A sütőből kivéve a tepsit rácsra helyezzük, a tésztát letakarjuk, pihentetjük benne egy kicsit, majd deszkára borítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt, még kicsit hűtjük és kockára szeletelve kínáljuk.

    Tipp:

    Várakozásomon felül, jóra sikerült és lelkiismeret furdalás nélkül fogyaszthattam én is, mert nem volt benne semmi olyan összetevő, ami egészségtelen és árthatott volna.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá