Hozzávalók:
Elkészítése:
A szilárd anyagokat (lisztek, korpa, édesítő, lazítóanyag /szódabikarbóna/) egy mély keverőtálba rakjuk. Hozzávegyítjük a nedves összetevőket, mint a tojást, az olvasztott tisztított vajat, és szakaszosan a tejet, közben kevergetve az elegyet.
Beletesszük a reszelt almát és a hozzáadott szódavízzel úgy keverjük, hogy kissé sűrűbb palacsinta tésztát kapjunk. Itt vízmennyiséget azért nem írok, mert lehet, hogy a más liszt másképpen veszi fel a folyadékot. Azt hiszem olyan másfél dl-nyit tettem ehhez.
Egy közepes tepsibe sütőpapírt szabunk, szépen eligazítjuk, kissé kikenjük ghee-vel, (hogy még csak véletlenül se szedje le a tésztát, ha kiborítjuk) és belesimítjuk a masszát.
200 fokos előmelegített sütőbe tesszük és 10 percig ezen a hőfokon, ezután pedig 180 fokra mérsékeljük a hőt és még 20 percig sütjük.
A sütőből kivéve a tepsit rácsra helyezzük, a tésztát letakarjuk, pihentetjük benne egy kicsit, majd deszkára borítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt, még kicsit hűtjük és kockára szeletelve kínáljuk.
Várakozásomon felül, jóra sikerült és lelkiismeret furdalás nélkül fogyaszthattam én is, mert nem volt benne semmi olyan összetevő, ami egészségtelen és árthatott volna.