Tejszínes palacsinta mogyorókrémes töltelékkel recept
Hozzávalók:
- 2 dl tejszín
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1-2 ek porcukor
- 3-4 ek liszt
- 1 ek olaj + a sütéshez
- 2 ek szénsavas ásványvíz
- 1 tk vanília aroma
- csipet só
- 1 mk sütőpor
Mogyorókrém:
- 15 dkg mascarpone
- 4-5 ek mogyorókrém
Elkészítése:
A tojásokat egy tálba tesszük, majd kézi habverővel simára keverjük. Ezután hozzákeverjük a tejszínt, az ásványvizet, a vanília aromát és a sót is. Végül beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet és simára keverjük.
Keverés közben hozzáadjuk az 1 ek olajat is.
Ezután enyhén beolajozott serpenyőben kisütjük a palacsintákat.
A mascarpone-t simára keverjük a mogyorókrémmel, majd megtöltjük vele a palacsintákat. Tálalás előtt porcukorral megszórjuk.
A tejszínes palacsinta mogyorókrémes töltelékkel kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 16 g
Zsír: 26 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »

