Tejszínes palacsinta mogyorókrémes töltelékkel recept

Hozzávalók:
- 2 dl tejszín
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1-2 ek porcukor
- 3-4 ek liszt
- 1 ek olaj + a sütéshez
- 2 ek szénsavas ásványvíz
- 1 tk vanília aroma
- csipet só
- 1 mk sütőpor
Mogyorókrém:
- 15 dkg mascarpone
- 4-5 ek mogyorókrém
Elkészítése:
A tojásokat egy tálba tesszük, majd kézi habverővel simára keverjük. Ezután hozzákeverjük a tejszínt, az ásványvizet, a vanília aromát és a sót is. Végül beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet és simára keverjük.
Keverés közben hozzáadjuk az 1 ek olajat is.
Ezután enyhén beolajozott serpenyőben kisütjük a palacsintákat.
A mascarpone-t simára keverjük a mogyorókrémmel, majd megtöltjük vele a palacsintákat. Tálalás előtt porcukorral megszórjuk.
A tejszínes palacsinta mogyorókrémes töltelékkel kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 16 g
Zsír: 26 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édesburgonya vásárlás és felhasználás – így hozd ki belőle a legtöbbet a konyhában(x)
Az édesburgonya – vagy ahogy sokan nevezik, batáta – egyre gyakrabban kerül
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »