Tejszínes palacsinta mogyorókrémes töltelékkel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 2 dl tejszín
  • 3 db tojás
  • 1-2 ek porcukor
  • 3-4 ek liszt
  • 1 ek olaj + a sütéshez
  • 2 ek szénsavas ásványvíz
  • 1 tk vanília aroma
  • csipet só
  • 1 mk sütőpor

Mogyorókrém:

  • 15 dkg mascarpone
  • 4-5 ek mogyorókrém

Elkészítése:

A tojásokat egy tálba tesszük, majd kézi habverővel simára keverjük. Ezután hozzákeverjük a tejszínt, az ásványvizet, a vanília aromát és a sót is. Végül beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet és simára keverjük.

Keverés közben hozzáadjuk az 1 ek olajat is.

Ezután enyhén beolajozott serpenyőben kisütjük a palacsintákat.

A mascarpone-t simára keverjük a mogyorókrémmel, majd megtöltjük vele a palacsintákat. Tálalás előtt porcukorral megszórjuk.