Tejszínes-fűszeres palacsinta recept

Hozzávalók:
A töltelékhez:
- olaj
- 40 dkg darált hús
- 1 kis fej vöröshagyma
- fokhagyma
- só, bors
- sajt
Mártáshoz:
- 2,5 dl tejszín
- 1,5 dl tej
- 1 ek liszt
- 1 ek mustár
- majoránna
- bazsalikom
- oregánó
Palacsintához:
- 50 dkg liszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só
- kevés tej
- ásványvíz
Elkészítése:
A mártáshoz a lisztet kevés hideg tejjel csomómentesre keverjük, a megmaradt tejet, tejszínt hozzákeverjük, edénybe öntjük. Beletesszük a mustárt és a fűszereket, sűrűre főzzük. Elkészítjük a palacsintatésztát, kicsit vastagabbra sütjük, hogy az öntet majd ne folyjon ki. A hagymát megdinszteljük, rátesszük a húst, fokhagymával, ételízesítővel ízesítjük. A palacsintákat megtöltjük hússal, majd kétszer félbe hajtjuk. A megtöltött palacsintákat tepsibe tesszük, ráöntjük a mártást, reszelt sajtot szórunk rá, és forró sütőbe toljuk. Ha a teteje kissé megpirult már kész is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »