Tejszínes-fűszeres palacsinta recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
A töltelékhez:
- olaj
- 40 dkg darált hús
- 1 kis fej vöröshagyma
- fokhagyma
- só, bors
- sajt
Mártáshoz:
- 2,5 dl tejszín
- 1,5 dl tej
- 1 ek liszt
- 1 ek mustár
- majoránna
- bazsalikom
- oregánó
Palacsintához:
- 50 dkg liszt
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só
- kevés tej
- ásványvíz
Elkészítése:
A mártáshoz a lisztet kevés hideg tejjel csomómentesre keverjük, a megmaradt tejet, tejszínt hozzákeverjük, edénybe öntjük. Beletesszük a mustárt és a fűszereket, sűrűre főzzük. Elkészítjük a palacsintatésztát, kicsit vastagabbra sütjük, hogy az öntet majd ne folyjon ki. A hagymát megdinszteljük, rátesszük a húst, fokhagymával, ételízesítővel ízesítjük. A palacsintákat megtöltjük hússal, majd kétszer félbe hajtjuk. A megtöltött palacsintákat tepsibe tesszük, ráöntjük a mártást, reszelt sajtot szórunk rá, és forró sütőbe toljuk. Ha a teteje kissé megpirult már kész is.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.