Tejszínes-fűszeres palacsinta

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Tejszínes-fűszeres palacsinta

Hozzávalók:
A töltelékhez:

  • olaj
  • 40 dkg darált hús
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • fokhagyma
  • só, bors
  • sajt

Mártáshoz:

  • 2,5 dl tejszín
  • 1,5 dl tej
  • 1 ek liszt
  • 1 ek mustár
  • majoránna
  • bazsalikom
  • oregánó

Palacsintához:

  • 50 dkg liszt
  • 2 tojás
  • kevés tej
  • ásványvíz

Elkészítése:
A mártáshoz a  lisztet kevés hideg tejjel csomómentesre keverjük, a megmaradt tejet, tejszínt hozzákeverjük, edénybe öntjük. Beletesszük a mustárt és a fűszereket, sűrűre főzzük. Elkészítjük a palacsintatésztát, kicsit vastagabbra sütjük, hogy az öntet majd ne folyjon ki. A hagymát megdinszteljük, rátesszük a húst, fokhagymával, ételízesítővel ízesítjük. A palacsintákat megtöltjük hússal, majd kétszer félbe hajtjuk. A megtöltött palacsintákat tepsibe tesszük, ráöntjük a mártást, reszelt sajtot szórunk rá, és forró sütőbe toljuk.  Ha a teteje kissé megpirult már kész is.