Tejberizses vaníliás csúsztatott palacsinta recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 30 dkg liszt
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 dkg cukor
- 5 dkg vaj
- 5 dl tej
Töltelékhez:
- 3 dl rizs ( 1 bögre )
- tej
- 1 csomag vaníliás puding
- 6 evőkanál cukor
- 2 cs vaníliás cukor
Elkészítése:
Tejberizst főzünk 3 evőkanál cukorral + vaníliás cukor. A fedő alatt főzöd amíg a rizs meg nem puhul, közben ha nagyon elfőtte a tejet, pótolni kell.
Utána meg főzzük a pudingot 4 dl tejben + 6 evőkanál cukorral.
Palacsinta tészta:
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük fel.
A tojás sárgáját robotgép segítségével kikavarjuk a vajjal, majd hozzáadjuk a csipet sót, a lisztet, majd apránként a tejet.
A felvert habot óvatosan a masszába keverjük, és így egy sűrű palacsintatésztát kapunk.
A tésztát palacsintaként kisütjük úgy, hogy a palacsintáknak csak az egyik oldalát sütjük meg, és a kisült tésztát rétegesen egymás tetejére tesszük.
A rétegeket felváltva pudinggal , illetve rizzsel kenjük.
Az utolsó palacsintát a sült felével a többi tetejére fordítjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »