Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szilvás palacsinta recept

Szilvás palacsinta
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • Kb 16 db kisütött palacsinta

    A töltelékhez:

    • 1/2 kg szilva
    • 15 dkg cukor
    • 1 szegfűszeg
    • 1 csipet fahéj
    • 1/2 citrom leve
    • 2 dl vörösbor
    • 2 evőkanál étkezési keményítő
    • 4 dkg dió

    Elkészítése:
    A kimagozott szilvákat 4 felé vágjuk. A cukorral, a fahéjjal,a szegfűszeggel, a citromlével és 1,5 dl borral fedő nélkül 10 percig főzzük. Hozzákeverjük a megmaradt 0,5 dl borban elkevert keményítőt és összeforraljuk. A szegfűszeget kivesszük belőle (hogy könnyen kivehető legyen,a szegfűszeget tehetjük teatojásba is). A kissé langyosra hűlt mártás sűrűjével megtöltjük a palacsintákat, durvára vágott dióval meghintjük, majd összehajtjuk őket. A megmaradt mártást melléjük öntjük a tányérra. Porcukorral és dióval meghintve tálalhatjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá