Spenótos palacsintatorta recept

Hozzávalók:
- 5 dkg kenyérszalonna
- 10 dkg póréhagyma
- 6 gerezd fokhagyma
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csomag mirelit spenót
- 1 zsemle
- 6 dl tej
- 15 dkg rétesliszt
- 5 dkg finom liszt
- 2 dl szódavíz, vagy 1 kávéskanál szódabikarbóna és 2 dl hideg víz
- só
- bors
- 0,5 dl olaj
Elkészítése:
A szokott módon palacsintát sütünk a lisztből, 1 tojásból, 3 dl tejből és a szódából (kihagyható, de ebben az esetben szükséges a szódabikarbóna és a víz). Kb. 10-12 palacsinta jön ki.
A szalonnát egy evőkanál olajon pörcösre sütjük egy lábosban, majd kiszedjük, és a maradék zsíron megpirítjuk a karikára vágott póréhagymát 2 gerezd fokhagymával, amíg puha nem lesz. Ezt, miután készen van, szintén kiszedjük és félretesszük.
A felolvasztott spenótot beletesszük ugyan abba a lábosba, hozzáadjuk a korábban tejbe áztatott, majd felkockázott zsemlét. Ízlés szerint sóval, borssal, fokhagymával ízesítjük, majd 2 dl tejjel hígítjuk, ezután megturmixoljuk.
A maradék 3 tojást keményre főzzük.
Egy nagy, lapos tányérra teszünk egy palacsintát, majd gazdagon megkenjük a spenóttal. Rétegezzük a párolt hagymát, a karikára vágott tojást és a spenótot.
A végén körbekenjük a maradék spenóttal (hogy a palacsinták széle ne száradjon ki) és megszórjuk a szalonnapörccel.
Tipp:
Lehet bele pirított vagy bármilyen maradék husit is tenni bele, nekem itthon éppen akadt egy kis maradék fasírt, azt is felkockáztam és beletettem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »