Spenótos palacsintatorta recept

Hozzávalók:
- 5 dkg kenyérszalonna
- 10 dkg póréhagyma
- 6 gerezd fokhagyma
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csomag mirelit spenót
- 1 zsemle
- 6 dl tej
- 15 dkg rétesliszt
- 5 dkg finom liszt
- 2 dl szódavíz, vagy 1 kávéskanál szódabikarbóna és 2 dl hideg víz
- só
- bors
- 0,5 dl olaj
Elkészítése:
A szokott módon palacsintát sütünk a lisztből, 1 tojásból, 3 dl tejből és a szódából (kihagyható, de ebben az esetben szükséges a szódabikarbóna és a víz). Kb. 10-12 palacsinta jön ki.
A szalonnát egy evőkanál olajon pörcösre sütjük egy lábosban, majd kiszedjük, és a maradék zsíron megpirítjuk a karikára vágott póréhagymát 2 gerezd fokhagymával, amíg puha nem lesz. Ezt, miután készen van, szintén kiszedjük és félretesszük.
A felolvasztott spenótot beletesszük ugyan abba a lábosba, hozzáadjuk a korábban tejbe áztatott, majd felkockázott zsemlét. Ízlés szerint sóval, borssal, fokhagymával ízesítjük, majd 2 dl tejjel hígítjuk, ezután megturmixoljuk.
A maradék 3 tojást keményre főzzük.
Egy nagy, lapos tányérra teszünk egy palacsintát, majd gazdagon megkenjük a spenóttal. Rétegezzük a párolt hagymát, a karikára vágott tojást és a spenótot.
A végén körbekenjük a maradék spenóttal (hogy a palacsinták széle ne száradjon ki) és megszórjuk a szalonnapörccel.
Tipp:
Lehet bele pirított vagy bármilyen maradék husit is tenni bele, nekem itthon éppen akadt egy kis maradék fasírt, azt is felkockáztam és beletettem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »