Sonkakrémmel töltött palacsintatekercsek rántva recept
Hozzávalók:
Palacsinta tésztához:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 púpos kk só
- 12 púpos ek liszt
- 480 ml tej
- 0,5 dl olaj
Sonkakrémhez:
- 20 dkg csirkemellsonka
- 1 tubus sonkás sajtkrém (100g)
- 5 dkg trappista sajt
- 1 csipet só
- 1 csipet bors
- 1 kis csokor friss metélőhagyma (vagy 1-2 újhagyma szára)
Panírozáshoz:
- 10 dkg liszt
- 3 kisebb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 7 dkg zsemlemorzsa
- 7 db fogpiszka a tűzéshez
- Olaj bőven a sütéshez
Elkészítése:
Először a sós palacsintákat készítjük el. A tojásokat a sóval habosra kavarjuk, majd belekanalazzuk a lisztet. A tejet fokozatosan adagolva sűrű, csomómentes tésztává kavarjuk. Legvégül az olajat keverjük bele. Egy felforrósított serpenyőben kisütjük a palacsintákat. (Nekem most 7 db nagyobb és picit vastagabb palacsinta sült ebből a mennyiségű tésztából.)
A töltelékhez a sonkát nagyon apróra vágjuk, vagy húsdarálón ledaráljuk. (Én most a gyorsaság és az egyszerűség kedvéért a fokhagymanyomón toltam át. A sonkához adjuk a sajtkrémet, amivel jól összekeverjük, majd meghintjük sóval, borssal, végül belereszeljük a sajtot. A metélőhagymát egész apróra vágjuk.
A kéz melegre hűlt palacsintákat szépen kiterítjük és elosztjuk rajtuk a sonkakrémet, amit a palacsinták közepén kicsit elterítünk. Megszórjuk a metélőhagymával.
Majd a következő módon formázzuk: a palacsinta két oldalát behajtjuk, és alulról elkezdjük feltekerni, majd egy fogpiszkával megtűzzük.
Előkészítünk 3 tálkát. Az elsőbe töltjük a lisztet, a másodikba a tojásokat kicsit felverjük, a harmadikba öntjük a zsemlemorzsát. A fenti sorrendben a megtűzött palacsintákat bepanírozzuk. Bő olajat forrósítunk és a palacsintákat pár perc alatt szép barnára sütjük.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni.
Melegen, párolt rizzsel kínáljuk. A fogpiszkáról ne felejtsünk el szólni az étkezőknek!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

