Sonkakrémmel töltött palacsintatekercsek rántva

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Palacsinta tésztához:

  • 3 tojás
  • 1 púpos kk só
  • 12 púpos ek liszt
  • 480 ml tej
  • 0,5 dl olaj

Sonkakrémhez:

  • 20 dkg csirkemellsonka
  • 1 tubus sonkás sajtkrém (100g)
  • 5 dkg trappista sajt
  • 1 csipet só
  • 1 csipet bors
  • 1 kis csokor friss metélőhagyma (vagy 1-2 újhagyma szára)

Panírozáshoz:

  • 10 dkg liszt
  • 3 kisebb tojás
  • 7 dkg zsemlemorzsa
  • 7 db fogpiszka a tűzéshez
  • Olaj bőven a sütéshez

Elkészítése:

Először a sós palacsintákat készítjük el. A tojásokat a sóval habosra kavarjuk, majd belekanalazzuk a lisztet. A tejet fokozatosan adagolva sűrű, csomómentes tésztává kavarjuk. Legvégül az olajat keverjük bele. Egy felforrósított serpenyőben kisütjük a palacsintákat. (Nekem most 7 db nagyobb és picit vastagabb palacsinta sült ebből a mennyiségű tésztából.)

A töltelékhez a sonkát nagyon apróra vágjuk, vagy húsdarálón ledaráljuk. (Én most a gyorsaság és az egyszerűség kedvéért a fokhagymanyomón toltam át. A sonkához adjuk a sajtkrémet, amivel jól összekeverjük, majd meghintjük sóval, borssal, végül belereszeljük a sajtot. A metélőhagymát egész apróra vágjuk.

A kéz melegre hűlt palacsintákat szépen kiterítjük és elosztjuk rajtuk a sonkakrémet, amit a palacsinták közepén kicsit elterítünk. Megszórjuk a metélőhagymával.

Majd a következő módon formázzuk: a palacsinta két oldalát behajtjuk, és alulról elkezdjük feltekerni, majd egy fogpiszkával megtűzzük.

Előkészítünk 3 tálkát. Az elsőbe töltjük a lisztet, a másodikba a tojásokat kicsit felverjük, a harmadikba öntjük a zsemlemorzsát. A fenti sorrendben a megtűzött palacsintákat bepanírozzuk. Bő olajat forrósítunk és a palacsintákat pár perc alatt szép barnára sütjük.

Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni.

Melegen, párolt rizzsel kínáljuk. A fogpiszkáról ne felejtsünk el szólni az étkezőknek!