Sajtos-sonkás rakott palacsinta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tésztához:
- 60 dkg főtt, áttört burgonya
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1/2 l tej
- 40 dkg liszt
- 1 dl olaj
- 0,5 mk só
Tejfölös-sajtos töltelékhez:
- 20 dkg sajt
- 5 dl tejföl
- csipetnyi só
- Sajtos-sonkás töltelékhez:
- 20 dkg sajt
- 30 dkg sonka (vagy parizer)
- 2 dl tejföl (elhagyható)
- csipetnyi só
Tetejére:
- 1 dl tejföl
- kevés sonka/ parizer
- Sütéshez:
- olaj
Elkészítése:
Palacsintát készítünk: az áttört burgonyához hozzáadjuk a tojást, pici sót, a lisztet, és a tejjel (vagy szódavízzel fele-fele arányban) jól elkutyuljuk a tésztát. A sűrűségének meg kell egyeznie a hagyományos palacsintáéval. A végén olajat adunk hozzá, és ezzel is elkeverjük. Minden második-harmadik palacsinta sütésénél olajat teszünk a serpenyőbe, hogy ne ragadjon le a tészta. Kisütjük az összes palacsintát. Vékonyan kivajazunk egy jénai tálat vagy tepsit.
Ezután összeállítjuk a tejfölös-sajtos tölteléket. A hozzávalókat egy edényben jól összekeverjük. Ezt követően a sajtos-sonkás tölteléket is összekeverjük. Itt a tejföl elhanyagolható. A többi hozzávalót szintén edényben jól összekeverjük. Az első palacsintát beletesszük a jénaiba, erre kerül 2 ek sajtos-sonkás töltelék. Erre újabb palacsinta kerül, majd a tejfölös-sonkás töltelék, és így folytatjuk a rétegezést, ameddig a hozzávalók el nem fogynak. Ügyeljünk arra, hogy legfelülre sajtos-sonkás töltelék kerüljön.Befedjük sima palacsintával a tetejét. Rátesszük a tejfölt, majd rá a sonkacsíkokat (vagy parizercsíkokat). Előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük.
Sztori: Anyukám egyik munkatársától kaptuk ezt a receptet.Évek óta a kedvencünk :)