Sajtkrémes palacsinta recept

Hozzávalók:
Sós palacsinta:
- 20 dkg liszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- fél liter tej
- só (2 teáskanálnyi)
- fél dl olaj
Sajtkrém:
- 5 dkg ementáli sajt (vagy amilyet szeretünk)
- 5 dkg füstölt sajt
- 5 dkg margarin
- 1 dl tejföl
- pirospaprika
- köménymag
- hagyma
Elkészítése:
A hozzávalókat habverővel összekeverem, és hagyom állni kb. fél órát. A palacsintasütőt kiolajozom, és abban sütöm az első palacsintám. A következőket is kiszoktam, mert amikor a virsli belekerül az úgy is szükséges lesz, ha picit olajosabb. Sajtkrémből, általában botit veszek,de csinálhatunk sajátot is. A margarint habosra kavarom, hozzáadom a tejfölt, reszelt sajtot, ízlés szerint fűszerezek. Amikor a palacsinta kicsit kihűlt, megkenem ezzel a krémmel, a virslit nem főzőm meg, hanem nyersen beletekerem. Majd beteszem 15 percre 180 fokon a sütőbe, és kész is. A köret nálam általában: paradicsom, uborka, tejföl, reszelt sajt. Egészségetekre!
Küldte a facebook üzenőfalra: Nagy Mária
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »