Sajtkrémes palacsinta recept

Hozzávalók:
Sós palacsinta:
- 20 dkg liszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- fél liter tej
- só (2 teáskanálnyi)
- fél dl olaj
Sajtkrém:
- 5 dkg ementáli sajt (vagy amilyet szeretünk)
- 5 dkg füstölt sajt
- 5 dkg margarin
- 1 dl tejföl
- pirospaprika
- köménymag
- hagyma
Elkészítése:
A hozzávalókat habverővel összekeverem, és hagyom állni kb. fél órát. A palacsintasütőt kiolajozom, és abban sütöm az első palacsintám. A következőket is kiszoktam, mert amikor a virsli belekerül az úgy is szükséges lesz, ha picit olajosabb. Sajtkrémből, általában botit veszek,de csinálhatunk sajátot is. A margarint habosra kavarom, hozzáadom a tejfölt, reszelt sajtot, ízlés szerint fűszerezek. Amikor a palacsinta kicsit kihűlt, megkenem ezzel a krémmel, a virslit nem főzőm meg, hanem nyersen beletekerem. Majd beteszem 15 percre 180 fokon a sütőbe, és kész is. A köret nálam általában: paradicsom, uborka, tejföl, reszelt sajt. Egészségetekre!
Küldte a facebook üzenőfalra: Nagy Mária
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »