Ricottás-köleses mini lepények recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 4 ek kölesliszt
- 1 ek teljes kiőrlésű tönkölyliszt
- 20 dkg ricotta
- 1 mk szódabikarbóna
- 1 szál újhagyma
- 1 dl tej
- 1 ek olívaolaj
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2 mk só
- frissen őrölt bors
- 0,5 csokor friss petrezselyemzöld
- 1 tk olaj a sütéshez
Elkészítése:
A liszteket a sóval, a borssal, a szódabikarbónával és a fűszerekkel elkeverjük. Adjuk hozzá a tojást és a ricottát. Keverjük csomómentesre, majd öntsük hozzá az olajat és a tejet, és keverjük jól ki.
Az újhagymát karikázzuk fel, a petrezselymet vágjuk apróra és adjuk hozzá a masszához. Sűrű palacsintatésztát fogunk kapni.
Egy serpenyőt melegítsünk elő kevés olajjal. A tésztából tegyünk egy keveset a serpenyőbe. Egyengessük el a kanál hátuljával és mindkét oldalát süssük szép pirosra (2-2 perc).
Langyosan kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »


