Ribizlis-banános amerikai palacsinta recept
Hozzávalók:
- 1 nagy, érett banán
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - csipet só
- 2 ek cukor
- 4 ek olvasztott margarin
- 30 dkg liszt
- 0,5 tasak sütőpor
- 4 dl tej
- 1 kk margarin olvasztva a serpenyőbe
- 1 csésze (2,5 dl) szemezett ribizli
Elkészítése:
A ribizlit alaposan megmossuk, szárát eltávolítjuk, hagyjuk kicsit papírtörlőn lecsöpögni. Ha mirelit gyümölcsöt használunk, hagyjuk szobahőmérsékleten felengedni és öntsük le alóla a levet.
A banánt egy tálkában kanállal pürésítjük. Hozzákeverjük a tojást a sóval, cukorral, olvasztott margarinnal. Egy másik tálkába a lisztbe szórjuk a sütőport, majd átforgatjuk és a tojásos masszába keverjük. A tejet fokozatosan adagolva csomómentes, sűrű tésztává kavarjuk.
Egy palacsintasütőt felforrósítsunk és megolvasztjuk benne a margarint, majd merünk a masszából egy kisméretű merőkanállal a közepére. Dobálunk a tésztára pár szem ribizlit. Ha kezd apró buborék képződni a tésztában és az alja kezd barnulni, óvatosan megfordítjuk. Mindkét oldalát kb 1,5 percig sütjük.
Néha érdemes a sütőt papírtörlővel kitörölni, hogy a ribizli leve ne égjen oda és egy pici margarinnal újra kikenni. Porcukorral meghintve vagy mézzel csorgatva kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »

