Rétegzett almás palacsinta mézes szósszal recept
Hozzávalók:
A palacsintához:
- 45 dkg liszt
- 2-3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 4,5 dl tej
- 4,5 dl víz
- 4-5 közepes alma
- só
- 1 ek cukor
- olaj
A szószhoz:
- 3 dl tej
- Az almák kifacsart leve
- méz
- fahéj vagy mézeskalács fűszerkeverék
- 2 evőkanál liszt
Elkészítése:
A lisztből, a tejből, a vízből és a tojásból a szokásosnál sűrűbb palacsintatésztát készítünk. Sózzuk, és 1 evőkanál cukrot is teszünk hozzá. Az almákat meghámozzuk, lereszeljük,kifacsarjuk és a palacsintatésztába keverjük. Öntünk hozzá egy kis olajat, így ha teflonban sütjük, közben nem kell olajozni. Megsütjük mindkét oldalát, egy tálra tesszük, és minden palacsintát megszórunk cukorral és fahéjjal. Én olyan 3 szeletet raktam egymásra, majd az egészet ketté hajtottam.
Az alma kifacsart levét, a tejjel, a fahéjjal és annyi mézzel, hogy ízlés szerint elég édes legyen kicsit felfőzzük, majd kiveszünk belőle kicsit és habverővel hozzákeverjük a lisztet, majd visszaöntve folytonos keverés közben mártás sűrűségűre főzzük.A mártást az összehajtott palacsintára ízlésesen locsoljuk és tálaljuk.
Nálam nagy sikert aratott és két adag már rettenetesen laktatott. :D
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

