Rétegzett almás palacsinta mézes szósszal recept
Hozzávalók:
A palacsintához:
- 45 dkg liszt
- 2-3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4,5 dl tej
- 4,5 dl víz
- 4-5 közepes alma
- só
- 1 ek cukor
- olaj
A szószhoz:
- 3 dl tej
- Az almák kifacsart leve
- méz
- fahéj vagy mézeskalács fűszerkeverék
- 2 evőkanál liszt
Elkészítése:
A lisztből, a tejből, a vízből és a tojásból a szokásosnál sűrűbb palacsintatésztát készítünk. Sózzuk, és 1 evőkanál cukrot is teszünk hozzá. Az almákat meghámozzuk, lereszeljük,kifacsarjuk és a palacsintatésztába keverjük. Öntünk hozzá egy kis olajat, így ha teflonban sütjük, közben nem kell olajozni. Megsütjük mindkét oldalát, egy tálra tesszük, és minden palacsintát megszórunk cukorral és fahéjjal. Én olyan 3 szeletet raktam egymásra, majd az egészet ketté hajtottam.
Az alma kifacsart levét, a tejjel, a fahéjjal és annyi mézzel, hogy ízlés szerint elég édes legyen kicsit felfőzzük, majd kiveszünk belőle kicsit és habverővel hozzákeverjük a lisztet, majd visszaöntve folytonos keverés közben mártás sűrűségűre főzzük.A mártást az összehajtott palacsintára ízlésesen locsoljuk és tálaljuk.
Nálam nagy sikert aratott és két adag már rettenetesen laktatott. :D