Rakott palacsinta recept
Elkészítése:
A palacsintához a tojást habosra keverjük, felöntjük a tejjel, simára keverjük a liszttel végül hozzáadjuk a vizet is.
A túrós töltelékhez valókat összekeverjük
Elkezdjük kisütni a palacsintákat. Ahogy sült, folyamatosan halmozzuk őket egymásra, közben minden réteg közé tölteléket teszünk. Egy réteg túrós, majd a következőt megkenjük a lekvárral és megszórjuk darált dióval, újra túrós, majd megint lekváros, amíg el nem fogy.
Tetejére csokimázat készítünk. Ehhez a vajat egy serpenyőben felolvasztjuk, hozzáadjuk a kakaót és a cukrot és addig melegítjük kis lángon, amíg a cukor el nem olvad.. A legfelső palacsintára kenjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »









