Rakott palacsinta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - étolaj
- csipet só
- tej
- 250 g túró
- 2 ek tejföl
- ízlés szerint cukor
- cukrozott kakaópor
- 2 ek lekvár
- étolaj
- margarin (a tál kikenéséhez)
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgája, a lisztet, a csipet sót és 1 ek étolajat annyi tejjel összekeverjük, hogy palacsinta tészta sűrűségű legyen. Ezután kisütjük a palacsintákat.
A túrót a tejföllel és a cukorral kikeverjük. Egy jénai tálat margarinnal kikenünk és egymás után két rétegben lerakjuk a palacsintákat megtöltve, feltekerve. Egyikbe túrót, a másikba kakaóport rakunk, és így rakjuk le sorban.
A tetejére keményre verjük a tojásfehérjét egy kanál cukorral és két kanál lekvárral. (Én házi szilvalekvárt raktam hozzá, ami kesernyés, de bármilyen lekvár jó hozzá.) Rákenjük a palacsinták tetejére. Előmelegített sütőben 180-200 fokon 5 perc alatt megsütjük. A tetején látni, amikor már készen van. Jó étvágyat hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

