Rakott palacsinta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- étolaj
- csipet só
- tej
- 250 g túró
- 2 ek tejföl
- ízlés szerint cukor
- cukrozott kakaópor
- 2 ek lekvár
- étolaj
- margarin (a tál kikenéséhez)
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgája, a lisztet, a csipet sót és 1 ek étolajat annyi tejjel összekeverjük, hogy palacsinta tészta sűrűségű legyen. Ezután kisütjük a palacsintákat.
A túrót a tejföllel és a cukorral kikeverjük. Egy jénai tálat margarinnal kikenünk és egymás után két rétegben lerakjuk a palacsintákat megtöltve, feltekerve. Egyikbe túrót, a másikba kakaóport rakunk, és így rakjuk le sorban.
A tetejére keményre verjük a tojásfehérjét egy kanál cukorral és két kanál lekvárral. (Én házi szilvalekvárt raktam hozzá, ami kesernyés, de bármilyen lekvár jó hozzá.) Rákenjük a palacsinták tetejére. Előmelegített sütőben 180-200 fokon 5 perc alatt megsütjük. A tetején látni, amikor már készen van. Jó étvágyat hozzá!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »