Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Palacsintatorta recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 15 db palacsinta – édes hozzávalókkal is
    • fél liter tej
    • 1 csokis pudingpor
    • 50 dkg földieper, megtisztítva, apró kockára vágva
    • 2 kristálycukor
    • 1 negyed citrom leve

    a tetejére:

    • 1 tábla étcsoki
    • 5 dkg vaj

    Elkészítés: Készítsünk pudingot a pudingpor elkészítési javaslata alapján. Én a főzőpudingot mikróban szoktam elkészíteni.

    A kristálycukrot és az epret kezdjük el hevíteni egy serpenyőben, és csepegtessünk rá a citromléből is. Addig hevítsük az epret, amíg össze nem esik, és szószos-lekváros állaga nem lesz.

    Felváltva rétegezzük a csokis pudingot és az epret a palacsinták közé. Az utolsó palacsinta tetejére pedig készítsünk csokimázat. A palacsintatortát ezt követően hűtsük be, majd ha megdermedt, akkor szeleteljük fel úgy, mint egy tortát.

    A palacsintatorta töltelékét kreatívan variálhatjuk. Jól hangzik a barackos-túrókrémes, vagy a diós-vaníliapudingos, de legyenek bátrak, és válasszanak olyan íz kombinációt, amilyet csak akarnak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá