Palacsinta tejszínes málnakrémmel recept
Hozzávalók:
Palacsinta:
- 25 dkg liszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 3 dl tej
- 1 ek cukor
- csipet só
- olaj
Tejszínes málnakrém:
- 2 dl tejszín
- 3 ek cukor
- 1 tk zselatin
- 10-15 dkg málna
Elkészítése:
A palacsintához a lisztet a cukorral és a sóval elkeverjük. A lisztes keverék közepében mélyedést csinálunk, ide öntjük a tejet és a tojásokat. Ezt gyors mozdulatokkal csomómentesen összekeverjük.
Kb. 1 merőkanálnyi tésztát pici olajon elterítünk a palacsintasütőben. Előbb az egyik oldalát, majd a másik oldalát is szép világosra sütjük.
A krémhez a tejszínt keményre verjük a cukorral. 4 ek vizet elkészítünk a zselatinnal, majd langyosan a tejszínhez keverjük. Hozzátesszük a villával nagyjából összetört málnát. A habverővel simára verjük, majd berakjuk a hűtőbe.
Mikor már a krém és a palacsinta is kihűlt, megtöltjük a palacsintákat, behajtjuk. Porcukorral megszórjuk, vagy olvasztott csokival megcsurgatjuk.
ű
Tipp:
A palacsinta tésztájába is rakhatok egy teáskanál olajat, így biztosabb, hogy nem ragad le.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »


