Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Palacsinta tejszínes málnakrémmel recept

Palacsinta tejszínes málnakrémmel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Palacsinta:

    • 25 dkg liszt
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 dl tej
    • 1 ek cukor
    • csipet só
    • olaj

    Tejszínes málnakrém:

    • 2 dl tejszín
    • 3 ek cukor
    • 1 tk zselatin
    • 10-15 dkg málna

    Elkészítése:

    A palacsintához a lisztet a cukorral és a sóval elkeverjük. A lisztes keverék közepében mélyedést csinálunk, ide öntjük a tejet és a tojásokat. Ezt gyors mozdulatokkal csomómentesen összekeverjük.

    Kb. 1 merőkanálnyi tésztát pici olajon elterítünk a palacsintasütőben. Előbb az egyik oldalát, majd a másik oldalát is szép világosra sütjük.

    A krémhez a tejszínt keményre verjük a cukorral. 4 ek vizet elkészítünk a zselatinnal, majd langyosan a tejszínhez keverjük. Hozzátesszük a villával nagyjából összetört málnát. A habverővel simára verjük, majd berakjuk a hűtőbe.

    Mikor már a krém és a palacsinta is kihűlt, megtöltjük a palacsintákat, behajtjuk. Porcukorral megszórjuk, vagy olvasztott csokival megcsurgatjuk.

    ű

    Tipp:

    A palacsinta tésztájába is rakhatok egy teáskanál olajat, így biztosabb, hogy nem ragad le.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá