Palacsinta tejszínes málnakrémmel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Palacsinta:

  • 25 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 3 dl tej
  • 1 ek cukor
  • csipet só
  • olaj

Tejszínes málnakrém:

  • 2 dl tejszín
  • 3 ek cukor
  • 1 tk zselatin
  • 10-15 dkg málna

Elkészítése:

A palacsintához a lisztet a cukorral és a sóval elkeverjük. A lisztes keverék közepében mélyedést csinálunk, ide öntjük a tejet és a tojásokat. Ezt gyors mozdulatokkal csomómentesen összekeverjük.

Kb. 1 merőkanálnyi tésztát pici olajon elterítünk a palacsintasütőben. Előbb az egyik oldalát, majd a másik oldalát is szép világosra sütjük.

A krémhez a tejszínt keményre verjük a cukorral. 4 ek vizet elkészítünk a zselatinnal, majd langyosan a tejszínhez keverjük. Hozzátesszük a villával nagyjából összetört málnát. A habverővel simára verjük, majd berakjuk a hűtőbe.

Mikor már a krém és a palacsinta is kihűlt, megtöltjük a palacsintákat, behajtjuk. Porcukorral megszórjuk, vagy olvasztott csokival megcsurgatjuk.

ű

Tipp:

A palacsinta tésztájába is rakhatok egy teáskanál olajat, így biztosabb, hogy nem ragad le.