Hozzávalók:
Palacsinta:
Tejszínes málnakrém:
Elkészítése:
A palacsintához a lisztet a cukorral és a sóval elkeverjük. A lisztes keverék közepében mélyedést csinálunk, ide öntjük a tejet és a tojásokat. Ezt gyors mozdulatokkal csomómentesen összekeverjük.
Kb. 1 merőkanálnyi tésztát pici olajon elterítünk a palacsintasütőben. Előbb az egyik oldalát, majd a másik oldalát is szép világosra sütjük.
A krémhez a tejszínt keményre verjük a cukorral. 4 ek vizet elkészítünk a zselatinnal, majd langyosan a tejszínhez keverjük. Hozzátesszük a villával nagyjából összetört málnát. A habverővel simára verjük, majd berakjuk a hűtőbe.
Mikor már a krém és a palacsinta is kihűlt, megtöltjük a palacsintákat, behajtjuk. Porcukorral megszórjuk, vagy olvasztott csokival megcsurgatjuk.
ű
A palacsinta tésztájába is rakhatok egy teáskanál olajat, így biztosabb, hogy nem ragad le.