Palacsinta káposztával és napon szárított paradicsommal recept

Hozzávalók:
A palacsintához:
- 0,5 kg liszt
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- kávéskanálnyi só, ugyanennyi édesítőszer
- 7 dl tej
- 3 dl szóda, vagy ásványvíz
- 1 dl étolaj
- egy kevés rum
Tölteléknek:
- 1 fej káposztára
- 3 fej hagyma
- pár gerezd fokhagyma
- só, frissen őrölt bors
- alma, vagy körte szeletek
- kevés almaecet,
- 2 dl száraz fehérbor
- kevés csombor (borsikafű)
- 200 g napon szárított paradicsom
Elkészítése:
A káposztát legyaluljuk, majd besózzuk. A 3 fej hagymát és a néhány gerezd fokhagymát apróra vágjuk. Az almát, vagy a körtét is felszeleteljük.
Egy nagyobb fazékban (10 liter) forró olajon megdinszteljük a hagymát, majd hozzáadjuk a káposztát és 2 dl száraz fehérbort. Köménnyel, csomborral, borssal fűszerezzük. Ha van otthon, mehet bele egy kis kakukkfű is.
A palacsinta tésztát kikeverjük, majd kisütjük és megtöltjük a káposztás, paradicsomos keverékkel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »