Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Palacsinta káposztával és napon szárított paradicsommal recept

Palacsinta káposztával és napon szárított paradicsommal
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    A palacsintához:

    • 0,5 kg liszt
    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • kávéskanálnyi só, ugyanennyi édesítőszer
    • 7 dl tej
    • 3 dl szóda, vagy ásványvíz
    • 1 dl étolaj
    • egy kevés rum

    Tölteléknek:

    • 1 fej káposztára
    • 3 fej hagyma
    • pár gerezd fokhagyma
    • só, frissen őrölt bors
    • alma, vagy körte szeletek
    • kevés almaecet,
    • 2 dl száraz fehérbor
    • kevés csombor (borsikafű)
    • 200 g napon szárított paradicsom

    Elkészítése:

    A káposztát legyaluljuk, majd besózzuk. A 3 fej hagymát és a néhány gerezd fokhagymát apróra vágjuk. Az almát, vagy a körtét is felszeleteljük.

    Egy nagyobb fazékban (10 liter) forró olajon megdinszteljük a hagymát, majd hozzáadjuk a káposztát és 2 dl száraz fehérbort. Köménnyel, csomborral, borssal fűszerezzük. Ha van otthon, mehet bele egy kis kakukkfű is.

    A palacsinta tésztát kikeverjük, majd kisütjük és megtöltjük a káposztás, paradicsomos keverékkel.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá