Palacsinta káposztával és napon szárított paradicsommal recept

Hozzávalók:
A palacsintához:
- 0,5 kg liszt
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- kávéskanálnyi só, ugyanennyi édesítőszer
- 7 dl tej
- 3 dl szóda, vagy ásványvíz
- 1 dl étolaj
- egy kevés rum
Tölteléknek:
- 1 fej káposztára
- 3 fej hagyma
- pár gerezd fokhagyma
- só, frissen őrölt bors
- alma, vagy körte szeletek
- kevés almaecet,
- 2 dl száraz fehérbor
- kevés csombor (borsikafű)
- 200 g napon szárított paradicsom
Elkészítése:
A káposztát legyaluljuk, majd besózzuk. A 3 fej hagymát és a néhány gerezd fokhagymát apróra vágjuk. Az almát, vagy a körtét is felszeleteljük.
Egy nagyobb fazékban (10 liter) forró olajon megdinszteljük a hagymát, majd hozzáadjuk a káposztát és 2 dl száraz fehérbort. Köménnyel, csomborral, borssal fűszerezzük. Ha van otthon, mehet bele egy kis kakukkfű is.
A palacsinta tésztát kikeverjük, majd kisütjük és megtöltjük a káposztás, paradicsomos keverékkel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors vacsorák a suli után – 8 recept alig 1 óra alatt
Ha suli után gyors vacsorára vágyunk, ezek a receptek a legjobb választások
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.09.01 Hétfő
Szeptember 1-je mindig különleges nap: kezdődik az iskola, újra beindul a h
Tovább olvasom »
10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »