Palacsinta káposztával és napon szárított paradicsommal

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Palacsinta káposztával és napon szárított paradicsommal

Hozzávalók:

A palacsintához:

  • 0,5 kg liszt
  • 5 tojás
  • kávéskanálnyi só, ugyanennyi édesítőszer
  • 7 dl tej
  • 3 dl szóda, vagy ásványvíz
  • 1 dl étolaj
  • egy kevés rum

Tölteléknek:

  • 1 fej káposztára
  • 3 fej hagyma
  • pár gerezd fokhagyma
  • só, frissen őrölt bors
  • alma, vagy körte szeletek
  • kevés almaecet,
  • 2 dl száraz fehérbor
  • kevés csombor (borsikafű)
  • 200 g napon szárított paradicsom

Elkészítése:

A káposztát legyaluljuk, majd besózzuk. A 3 fej hagymát és a néhány gerezd fokhagymát apróra vágjuk. Az almát, vagy a körtét is felszeleteljük.

Egy nagyobb fazékban (10 liter) forró olajon megdinszteljük a hagymát, majd hozzáadjuk a káposztát és 2 dl száraz fehérbort. Köménnyel, csomborral, borssal fűszerezzük. Ha van otthon, mehet bele egy kis kakukkfű is.

A palacsinta tésztát kikeverjük, majd kisütjük és megtöltjük a káposztás, paradicsomos keverékkel.