Olasz palacsinta (almás-joghurtos) recept
Hozzávalók:
- 100 g liszt
- 100 g tej
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 5 g cukor
- 5 g sütőpor
- 100 g alma
- 50 g joghurt
Elkészítése:
Keverjük össze egy habverővel a tojást és a tejet. Szórjuk bele a lisztet a sütőporral és a cukorral. Egy habverővel addig keverjük míg egységes nem lesz. Melegítsünk elő egy serpenyőt, egy kis vízzel érdemes ellenőrizni, hogy megfelelő hőmérsékletűre melegedett e fel. Öntsük bele az öntetet (4 palacsinta süthető), majd süssük a palacsintákat oldalanként 2-3 percig, amíg aranyszínűre nem sülnek.
Készítsünk négy különböző méretű palacsintát, tegyünk közé egy almás-joghurtos öntetet. Az almát vágjuk darabokra, keverjük össze a joghurttal, a palacsinta tetejére pedig szórjunk kakaóport.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

