Narancsos-tejszínes túrós palacsinta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 35 dkg liszt
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 ek étolaj
- 1 dl tej
- 1,5 dl szóda
- 150 g natúr joghurt
- 1 ek kristálycukor
- csipet só
Töltelék:
- 40 dkg félzsíros túró
- 2 ek 20%-os tejföl
- 5 ek kristálycukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 2 ek mazsola
- 1 narancs reszelt héja
- 1/2 narancs facsart leve
- csipet só
- 2 dl habtejszín
Porcukor a szóráshoz (elhagyható)
Elkészítése:
A palacsintához a hozzávalókat kézi turmix segítségével csomómentesre keverjük. Ha nagyon folyékony, akkor kevés liszttel sűrűsítjük, ha pedig sűrű, abban az esetben szódával hígítjuk.
Egy palacsinta sütőben vagy serpenyőben lesütjük a palacsintákat és a töltelék miatt hűtve tároljuk.
A töltelékhez a habtejszín kivételével a túrót az összes hozzávalóval összekeverjük.
A tejszínből kemény habot turmixolunk és hozzáadjuk a kikevert túróhoz.
(Tipp: ha az uht tejszínt előzőleg 4-5 fokra lehűtjük, sokkal keményebb habot tudunk belőle varázsolni!)
Az így kapott tejszínes túrókrémmel megkenjük a kihűlt palacsintákat (ne sajnáljuk, mehet rá vastagon) és feltekerjük.
Hűtőszekrénybe téve tároljuk!
Fogyasztás előtt ízlés szerint porcukrot szitálunk rá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »