Narancsos-tejszínes túrós palacsinta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 35 dkg liszt
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 ek étolaj
- 1 dl tej
- 1,5 dl szóda
- 150 g natúr joghurt
- 1 ek kristálycukor
- csipet só
Töltelék:
- 40 dkg félzsíros túró
- 2 ek 20%-os tejföl
- 5 ek kristálycukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 2 ek mazsola
- 1 narancs reszelt héja
- 1/2 narancs facsart leve
- csipet só
- 2 dl habtejszín
Porcukor a szóráshoz (elhagyható)
Elkészítése:
A palacsintához a hozzávalókat kézi turmix segítségével csomómentesre keverjük. Ha nagyon folyékony, akkor kevés liszttel sűrűsítjük, ha pedig sűrű, abban az esetben szódával hígítjuk.
Egy palacsinta sütőben vagy serpenyőben lesütjük a palacsintákat és a töltelék miatt hűtve tároljuk.
A töltelékhez a habtejszín kivételével a túrót az összes hozzávalóval összekeverjük.
A tejszínből kemény habot turmixolunk és hozzáadjuk a kikevert túróhoz.
(Tipp: ha az uht tejszínt előzőleg 4-5 fokra lehűtjük, sokkal keményebb habot tudunk belőle varázsolni!)
Az így kapott tejszínes túrókrémmel megkenjük a kihűlt palacsintákat (ne sajnáljuk, mehet rá vastagon) és feltekerjük.
Hűtőszekrénybe téve tároljuk!
Fogyasztás előtt ízlés szerint porcukrot szitálunk rá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »