Mogyorókrémes, karamellás palacsinta recept
Hozzávalók:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2 csapott evőkanál nádcukor
- 40 dkg liszt
- 4-5 dl tej
- mogyorókrém a tölteléknek
- toffifee a díszítéshez
- karamellaöntet a díszítéshez
- tejszínhab a díszítéshez
Elkészítése:
A tojásokat a cukorral habosra kavarjuk, majd hozzáadjuk a lisztet. Ezeket összedolgozzuk és tej fokozott hozzáadásával lazítjuk a tésztát. A palacsinta tészta sűrűsségét egyénileg határozzuk meg.
A tésztát bevonatos palacsintasütőben egyenként kisütjük.
A palacsintákat megkenjük mogyorókrémmel és félbe, majd negyedbe hajtjuk.
Tálaláskor lecsorgatjuk karamellás öntettel és tejszínhabbal, toffifee-vel díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









