Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mogyorókrémes-csokis palacsinta recept

Mogyorókrémes-csokis palacsinta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 15 dkg finomliszt
    • csipet só
    • 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2,5 dl tej
    • 1 evőkanál olaj
    • kb 1,5-2 dl szódavíz

    Krém:

    • 50 dkg mascarpone
    • 25 dkg mogyorókrém

    Öntet:

    • 1 dl tejszín
    • 5 dkg étcsokoládé
    • 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
    • 1 evőkanál cukor

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit csomómentesre keverjük. Csak a szóda negyedét adjuk ekkor hozzá. Tegyük félre, amíg elkészítjük a krémet és az öntetet.

    A krémhez csak egyszerűen keverjük ki a mascarponét a mogyorókrémmel és tegyük hűtőbe töltésig.

    Az öntet hozzávalóit keverjük össze, majd forraljuk fel és hűtsük ki.

    Elővesszük a tésztát. A maradék szóda hozzáadásával véglegesen beállítjuk a tészta sűrűségét, majd a szokásos módon kisütjük.

    A kész palacsintákat a krémmel megtöltjük, majd az öntettel lelocsolva (esetleg 1-2 szem meggyel díszítve) tálaljuk.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá