Mogyorókrémes-csokis palacsinta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 15 dkg finomliszt
- csipet só
- 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2,5 dl tej
- 1 evőkanál olaj
- kb 1,5-2 dl szódavíz
Krém:
- 50 dkg mascarpone
- 25 dkg mogyorókrém
Öntet:
- 1 dl tejszín
- 5 dkg étcsokoládé
- 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 1 evőkanál cukor
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit csomómentesre keverjük. Csak a szóda negyedét adjuk ekkor hozzá. Tegyük félre, amíg elkészítjük a krémet és az öntetet.
A krémhez csak egyszerűen keverjük ki a mascarponét a mogyorókrémmel és tegyük hűtőbe töltésig.
Az öntet hozzávalóit keverjük össze, majd forraljuk fel és hűtsük ki.
Elővesszük a tésztát. A maradék szóda hozzáadásával véglegesen beállítjuk a tészta sűrűségét, majd a szokásos módon kisütjük.
A kész palacsintákat a krémmel megtöltjük, majd az öntettel lelocsolva (esetleg 1-2 szem meggyel díszítve) tálaljuk.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









