Mogyorókrémes-csokis palacsinta recept
Galéria (4)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
Tészta:
- 15 dkg finomliszt
- csipet só
- 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2,5 dl tej
- 1 evőkanál olaj
- kb 1,5-2 dl szódavíz
Krém:
- 50 dkg mascarpone
- 25 dkg mogyorókrém
Öntet:
- 1 dl tejszín
- 5 dkg étcsokoládé
- 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 1 evőkanál cukor
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit csomómentesre keverjük. Csak a szóda negyedét adjuk ekkor hozzá. Tegyük félre, amíg elkészítjük a krémet és az öntetet.
A krémhez csak egyszerűen keverjük ki a mascarponét a mogyorókrémmel és tegyük hűtőbe töltésig.
Az öntet hozzávalóit keverjük össze, majd forraljuk fel és hűtsük ki.
Elővesszük a tésztát. A maradék szóda hozzáadásával véglegesen beállítjuk a tészta sűrűségét, majd a szokásos módon kisütjük.
A kész palacsintákat a krémmel megtöltjük, majd az öntettel lelocsolva (esetleg 1-2 szem meggyel díszítve) tálaljuk.
Nézd meg videón is:
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.