Mogyorókrémes-csokis palacsinta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Tészta:

  • 15 dkg finomliszt
  • csipet só
  • 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 2 tojás
  • 2,5 dl tej
  • 1 evőkanál olaj
  • kb 1,5-2 dl szódavíz

Krém:

  • 50 dkg mascarpone
  • 25 dkg mogyorókrém

Öntet:

  • 1 dl tejszín
  • 5 dkg étcsokoládé
  • 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 1 evőkanál cukor

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit csomómentesre keverjük. Csak a szóda negyedét adjuk ekkor hozzá. Tegyük félre, amíg elkészítjük a krémet és az öntetet.

A krémhez csak egyszerűen keverjük ki a mascarponét a mogyorókrémmel és tegyük hűtőbe töltésig.

Az öntet hozzávalóit keverjük össze, majd forraljuk fel és hűtsük ki.

Elővesszük a tésztát. A maradék szóda hozzáadásával véglegesen beállítjuk a tészta sűrűségét, majd a szokásos módon kisütjük.

A kész palacsintákat a krémmel megtöltjük, majd az öntettel lelocsolva (esetleg 1-2 szem meggyel díszítve) tálaljuk.