Mikulás palacsinta recept

Hozzávalók:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg cukor
- 40 dkg liszt
- szénsavas ásványvíz
- piros ételfesték
- 4 banán
Elkészítése:
A tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra kavarjuk, majd hozzáadjuk a lisztet. Ezeket összedolgozzuk és ásványvízzel lazítjuk a tésztát. A palacsintatészta sűrűsségét egyénileg határozzuk meg.
A tészta felét serpenyőben egyenként kisütjük és hűlni hagyjuk.
A maradék tésztához piros ételfestéket öntünk és ezeket is kisütjük. A világos palacsintákból egy műanyag tálat sablonnak véve kivágjuk a Mikulás fejét, kicsi kör szaggatóval pedig a szemeket, orrot és a szemöldököt.
A piros palacsintákból kiszabjuk a Mikulás sapkákat. Tányérra helyezzük a fej részt, rá a piros sapkát, majd a szemeket, szemöldököt és az orrot.
A szakállat és a sapka alsó részét felszeletelt banánból rakjuk ki.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »