Mikulás palacsinta recept
Hozzávalók:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 15 dkg cukor
- 40 dkg liszt
- szénsavas ásványvíz
- piros ételfesték
- 4 banán
Elkészítése:
A tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra kavarjuk, majd hozzáadjuk a lisztet. Ezeket összedolgozzuk és ásványvízzel lazítjuk a tésztát. A palacsintatészta sűrűsségét egyénileg határozzuk meg.
A tészta felét serpenyőben egyenként kisütjük és hűlni hagyjuk.
A maradék tésztához piros ételfestéket öntünk és ezeket is kisütjük. A világos palacsintákból egy műanyag tálat sablonnak véve kivágjuk a Mikulás fejét, kicsi kör szaggatóval pedig a szemeket, orrot és a szemöldököt.
A piros palacsintákból kiszabjuk a Mikulás sapkákat. Tányérra helyezzük a fej részt, rá a piros sapkát, majd a szemeket, szemöldököt és az orrot.
A szakállat és a sapka alsó részét felszeletelt banánból rakjuk ki.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »
Könnyed köretek az ünnepi menühöz – 12 majonézmentes saláta
A karácsonyi ételek mellé sokszor jól esik egy friss, könnyű saláta, amely
Tovább olvasom »
Karácsonyi ünnepi menü: 12 kipróbált töltött hús recept
A karácsonyi asztalon mindig jól mutat egy szaftos, gazdagon töltött húsfél
Tovább olvasom »
Keksztekercs gyűjtemény – 12 klasszikus és különleges variáció egy helyen
Ha nincs kedved órákig nyújtani vagy sütőt melegíteni, akkor a keksztekercs
Tovább olvasom »
Zserbó új köntösben: 4 kreatív finomság, zserbó helyet (vagy mellé)
A zserbó ízvilága sokak kedvence, de nem mindig van idő vagy kedv elkészíte
Tovább olvasom »









