Mikulás palacsinta recept
Hozzávalók:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 15 dkg cukor
- 40 dkg liszt
- szénsavas ásványvíz
- piros ételfesték
- 4 banán
Elkészítése:
A tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra kavarjuk, majd hozzáadjuk a lisztet. Ezeket összedolgozzuk és ásványvízzel lazítjuk a tésztát. A palacsintatészta sűrűsségét egyénileg határozzuk meg.
A tészta felét serpenyőben egyenként kisütjük és hűlni hagyjuk.
A maradék tésztához piros ételfestéket öntünk és ezeket is kisütjük. A világos palacsintákból egy műanyag tálat sablonnak véve kivágjuk a Mikulás fejét, kicsi kör szaggatóval pedig a szemeket, orrot és a szemöldököt.
A piros palacsintákból kiszabjuk a Mikulás sapkákat. Tányérra helyezzük a fej részt, rá a piros sapkát, majd a szemeket, szemöldököt és az orrot.
A szakállat és a sapka alsó részét felszeletelt banánból rakjuk ki.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »









