Meggyes palacsintametélt recept

Hozzávalók:
Palacsinta tészta:
- 1 liter tej
- 4 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 30 – 35 dkg liszt
- 1 ek cukor
- 1 dl vaj, zsír, vagy olaj
- csipet só
A metélthez:
- Fél liter tejföl,
- kb 2-2,5 dl meggy,
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS,
- 7-8 db palacsinta,feltekerve és felcsíkozva,
- fél citrom reszelt héja,
- 3 ek cukor,nem lesz túl édes ezért ha valaki édesebben szeretné tegyen bele többet,
- rum ízlés szerint (opcionális).
Elkészítése:
A palacsinta:
A hozzávalókból csomómentes palacsinta tésztát keverünk és betesszük 1 órára a hűtőbe. Beleöntjük a vajas zsírt vagy olajat (nekem teflonos serpenyőm van és ezért elég bele ennyi zsiradék) elkeverjük és kisütjük hagyományosan.
A metélt:
Egy jénait kivajazunk (24 cm-es), beleszórjuk a palacsintacsíkokat, meggyet. A többi hozzávalót csak összekeverjük és ráöntjük a palacsintákra, kicsit összekeverjük.
180 fokon 30 percet sütjük. Kihűlve szeleteljük.
Csokival lelocsolva ettük, nagyon finom :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »