Meggyes palacsintametélt recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
Palacsinta tészta:
- 1 liter tej
- 4 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 30 – 35 dkg liszt
- 1 ek cukor
- 1 dl vaj, zsír, vagy olaj
- csipet só
A metélthez:
- Fél liter tejföl,
- kb 2-2,5 dl meggy,
- 1 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS,
- 7-8 db palacsinta,feltekerve és felcsíkozva,
- fél citrom reszelt héja,
- 3 ek cukor,nem lesz túl édes ezért ha valaki édesebben szeretné tegyen bele többet,
- rum ízlés szerint (opcionális).
Elkészítése:
A palacsinta:
A hozzávalókból csomómentes palacsinta tésztát keverünk és betesszük 1 órára a hűtőbe. Beleöntjük a vajas zsírt vagy olajat (nekem teflonos serpenyőm van és ezért elég bele ennyi zsiradék) elkeverjük és kisütjük hagyományosan.
A metélt:
Egy jénait kivajazunk (24 cm-es), beleszórjuk a palacsintacsíkokat, meggyet. A többi hozzávalót csak összekeverjük és ráöntjük a palacsintákra, kicsit összekeverjük.
180 fokon 30 percet sütjük. Kihűlve szeleteljük.
Csokival lelocsolva ettük, nagyon finom :)
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.