Mákos palacsinta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 25 dkg finomliszt
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 40 g darált mák
- 3 dl tej
- 2,5 dl habtejszín
- 75 ml étolaj
- 1 cs vaníliás cukor
- 1,5 dl szódavíz
Elkészítése:
A hozzávalókat (szóda) kivételével egy edénybe mérjük és csomómentesre keverjük. A szódával beállítjuk a tészta sűrűségét, majd kissé kiolajozott, felforrósított serpenyőben kisütjük a palacsintákat.
A kész palacsintákat tálalhatjuk ízlés szerinti lekvárral (a képen áfonya), vanília pudinggal vagy bármilyen más, ízlésünknek megfelelő töltelékkel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.06.27 péntek
Pénteken jól esik valami könnyedebb, de mégis tartalmas fogás – pont ilyene
Tovább olvasom »