Levél alakú palacsinta recept

Hozzávalók:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg liszt
- 1 csipet só
- tej
- (cukor, az eredeti recept nem írja, de én tettem bele egy evőkanállal)
Elkészítése:
A hozzávalókat annyi tejjel kell kikeverni, hogy egy jó sűrű állagú palacsinta tésztát kapjunk.
Egy kisebb edényben jó 4 ujjnyi magasan olajat forrósítok és beleállítom a fém sütőformát . Amikor már átforrósodott a vas,belemártom a tésztába, hogy vékonyan bevonja a formát, majd azonnal vissza a forró olajba. (Nem engedem az edény fenekére!) Nem kell, hogy teljesen belepje a formát,mert akkor nem jön le szépen a tészta. Néhány másodperc után villával meglazítva le lehet fejteni a tésztát a formáról. Addig sütöm, amíg szép aranysárga lesz. Kakaós vagy fahéjas cukorba mártom. Rengeteg lesz belőle.
Sztori: Ezt /ezeket a formákat nemrég kaptam anyósomtól lomtalanítása során. Még csomagolásban volt, ami persze nem mai kiadás 1980-as. Jó régi orosz használati utasítással.Zsibikbe lehet még találni ilyen formákat.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »