Levél alakú palacsinta recept
Hozzávalók:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 15 dkg liszt
- 1 csipet só
- tej
- (cukor, az eredeti recept nem írja, de én tettem bele egy evőkanállal)
Elkészítése:
A hozzávalókat annyi tejjel kell kikeverni, hogy egy jó sűrű állagú palacsinta tésztát kapjunk.
Egy kisebb edényben jó 4 ujjnyi magasan olajat forrósítok és beleállítom a fém sütőformát . Amikor már átforrósodott a vas,belemártom a tésztába, hogy vékonyan bevonja a formát, majd azonnal vissza a forró olajba. (Nem engedem az edény fenekére!) Nem kell, hogy teljesen belepje a formát,mert akkor nem jön le szépen a tészta. Néhány másodperc után villával meglazítva le lehet fejteni a tésztát a formáról. Addig sütöm, amíg szép aranysárga lesz. Kakaós vagy fahéjas cukorba mártom. Rengeteg lesz belőle.
Sztori: Ezt /ezeket a formákat nemrég kaptam anyósomtól lomtalanítása során. Még csomagolásban volt, ami persze nem mai kiadás 1980-as. Jó régi orosz használati utasítással.Zsibikbe lehet még találni ilyen formákat.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »

