Levél alakú palacsinta recept
Hozzávalók:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 15 dkg liszt
- 1 csipet só
- tej
- (cukor, az eredeti recept nem írja, de én tettem bele egy evőkanállal)
Elkészítése:
A hozzávalókat annyi tejjel kell kikeverni, hogy egy jó sűrű állagú palacsinta tésztát kapjunk.
Egy kisebb edényben jó 4 ujjnyi magasan olajat forrósítok és beleállítom a fém sütőformát . Amikor már átforrósodott a vas,belemártom a tésztába, hogy vékonyan bevonja a formát, majd azonnal vissza a forró olajba. (Nem engedem az edény fenekére!) Nem kell, hogy teljesen belepje a formát,mert akkor nem jön le szépen a tészta. Néhány másodperc után villával meglazítva le lehet fejteni a tésztát a formáról. Addig sütöm, amíg szép aranysárga lesz. Kakaós vagy fahéjas cukorba mártom. Rengeteg lesz belőle.
Sztori: Ezt /ezeket a formákat nemrég kaptam anyósomtól lomtalanítása során. Még csomagolásban volt, ami persze nem mai kiadás 1980-as. Jó régi orosz használati utasítással.Zsibikbe lehet még találni ilyen formákat.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »

