Hozzávalók:
Elkészítése:
A hozzávalókat annyi tejjel kell kikeverni, hogy egy jó sűrű állagú palacsinta tésztát kapjunk.
Egy kisebb edényben jó 4 ujjnyi magasan olajat forrósítok és beleállítom a fém sütőformát . Amikor már átforrósodott a vas,belemártom a tésztába, hogy vékonyan bevonja a formát, majd azonnal vissza a forró olajba. (Nem engedem az edény fenekére!) Nem kell, hogy teljesen belepje a formát,mert akkor nem jön le szépen a tészta. Néhány másodperc után villával meglazítva le lehet fejteni a tésztát a formáról. Addig sütöm, amíg szép aranysárga lesz. Kakaós vagy fahéjas cukorba mártom. Rengeteg lesz belőle.
Sztori: Ezt /ezeket a formákat nemrég kaptam anyósomtól lomtalanítása során. Még csomagolásban volt, ami persze nem mai kiadás 1980-as. Jó régi orosz használati utasítással.Zsibikbe lehet még találni ilyen formákat.