Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kukoricadarás epres palacsinta recept

Kukoricadarás epres palacsinta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Palacsinta:

    • 40 dkg finomliszt
    • 8 dl tej
    • 3 dl szénsavas ásványvíz
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • csipet só
    • fél cs vaníliás cukor
    • olaj

    Krém:

    • 8 dl tej
    • 25 dkg kukoricadara
    • 2 cs vaníliás cukor
    • pici só
    • 5 dkg vaj
    • ízlés szerint cukor
    • kb 2 ek tejföl
    • 50 dkg eper
    • 1 ek zselatin
    • 10 dkg étcsokoládé
    • 2 dl habtejszín

    Elkészítése:

    A tejet felforraljuk, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, csipetnyi sót, vajat és a cukrot, majd folyamatos keverés mellett beleszórjuk a darát. Addig főzzük, amíg jól be nem sűrűsödik és félretesszük hűlni.

    A palacsinta hozzávalóiból kicsit vastagabb tésztát sütünk, majd kihűtjük.

    Addig 20 epret a tejföllel és kevés cukorral összeturmixolunk,vagy robotgéppel jól kikeverjük. Ha kihűlt a dara hozzáadagoljuk és az egészet és összekeverjük. Kicsit híg lesz a krém, ezért a zselatint kevés vízzel a szokásos módon elkészítünk és azt is hozzáadjuk a krémhez.

    A kihűlt palacsintákat megkenjük a krémmel és darabolt eperrel /díszítéshez pár darab maradjon/ minden sort meghintünk. Annyi kémet kell hagyni, hogy az utolsó palacsinta tetejére is maradjon. A habtejszínt keményre felverjük, majd gőz fölött felolvasszuk a csokit és tetszés szerint kidíszítjük velük a palacsintát.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá