Kukoricadarás epres palacsinta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Palacsinta:
- 40 dkg finomliszt
- 8 dl tej
- 3 dl szénsavas ásványvíz
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- csipet só
- fél cs vaníliás cukor
- olaj
Krém:
- 8 dl tej
- 25 dkg kukoricadara
- 2 cs vaníliás cukor
- pici só
- 5 dkg vaj
- ízlés szerint cukor
- kb 2 ek tejföl
- 50 dkg eper
- 1 ek zselatin
- 10 dkg étcsokoládé
- 2 dl habtejszín
Elkészítése:
A tejet felforraljuk, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, csipetnyi sót, vajat és a cukrot, majd folyamatos keverés mellett beleszórjuk a darát. Addig főzzük, amíg jól be nem sűrűsödik és félretesszük hűlni.
A palacsinta hozzávalóiból kicsit vastagabb tésztát sütünk, majd kihűtjük.
Addig 20 epret a tejföllel és kevés cukorral összeturmixolunk,vagy robotgéppel jól kikeverjük. Ha kihűlt a dara hozzáadagoljuk és az egészet és összekeverjük. Kicsit híg lesz a krém, ezért a zselatint kevés vízzel a szokásos módon elkészítünk és azt is hozzáadjuk a krémhez.
A kihűlt palacsintákat megkenjük a krémmel és darabolt eperrel /díszítéshez pár darab maradjon/ minden sort meghintünk. Annyi kémet kell hagyni, hogy az utolsó palacsinta tetejére is maradjon. A habtejszínt keményre felverjük, majd gőz fölött felolvasszuk a csokit és tetszés szerint kidíszítjük velük a palacsintát.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Fűszeres, színes, laktató: próbáld ki Mexikó ízeit! (x)
A mexikói konyha világszerte óriási népszerűségnek örvend, nem véletlenül.
Tovább olvasom »
9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »