Kukoricadarás epres palacsinta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Palacsinta:
- 40 dkg finomliszt
- 8 dl tej
- 3 dl szénsavas ásványvíz
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- csipet só
- fél cs vaníliás cukor
- olaj
Krém:
- 8 dl tej
- 25 dkg kukoricadara
- 2 cs vaníliás cukor
- pici só
- 5 dkg vaj
- ízlés szerint cukor
- kb 2 ek tejföl
- 50 dkg eper
- 1 ek zselatin
- 10 dkg étcsokoládé
- 2 dl habtejszín
Elkészítése:
A tejet felforraljuk, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, csipetnyi sót, vajat és a cukrot, majd folyamatos keverés mellett beleszórjuk a darát. Addig főzzük, amíg jól be nem sűrűsödik és félretesszük hűlni.
A palacsinta hozzávalóiból kicsit vastagabb tésztát sütünk, majd kihűtjük.
Addig 20 epret a tejföllel és kevés cukorral összeturmixolunk,vagy robotgéppel jól kikeverjük. Ha kihűlt a dara hozzáadagoljuk és az egészet és összekeverjük. Kicsit híg lesz a krém, ezért a zselatint kevés vízzel a szokásos módon elkészítünk és azt is hozzáadjuk a krémhez.
A kihűlt palacsintákat megkenjük a krémmel és darabolt eperrel /díszítéshez pár darab maradjon/ minden sort meghintünk. Annyi kémet kell hagyni, hogy az utolsó palacsinta tetejére is maradjon. A habtejszínt keményre felverjük, majd gőz fölött felolvasszuk a csokit és tetszés szerint kidíszítjük velük a palacsintát.