Kukoricadarás epres palacsinta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Palacsinta:
- 40 dkg finomliszt
- 8 dl tej
- 3 dl szénsavas ásványvíz
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- csipet só
- fél cs vaníliás cukor
- olaj
Krém:
- 8 dl tej
- 25 dkg kukoricadara
- 2 cs vaníliás cukor
- pici só
- 5 dkg vaj
- ízlés szerint cukor
- kb 2 ek tejföl
- 50 dkg eper
- 1 ek zselatin
- 10 dkg étcsokoládé
- 2 dl habtejszín
Elkészítése:
A tejet felforraljuk, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, csipetnyi sót, vajat és a cukrot, majd folyamatos keverés mellett beleszórjuk a darát. Addig főzzük, amíg jól be nem sűrűsödik és félretesszük hűlni.
A palacsinta hozzávalóiból kicsit vastagabb tésztát sütünk, majd kihűtjük.
Addig 20 epret a tejföllel és kevés cukorral összeturmixolunk,vagy robotgéppel jól kikeverjük. Ha kihűlt a dara hozzáadagoljuk és az egészet és összekeverjük. Kicsit híg lesz a krém, ezért a zselatint kevés vízzel a szokásos módon elkészítünk és azt is hozzáadjuk a krémhez.
A kihűlt palacsintákat megkenjük a krémmel és darabolt eperrel /díszítéshez pár darab maradjon/ minden sort meghintünk. Annyi kémet kell hagyni, hogy az utolsó palacsinta tetejére is maradjon. A habtejszínt keményre felverjük, majd gőz fölött felolvasszuk a csokit és tetszés szerint kidíszítjük velük a palacsintát.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »