Kukoricadarás epres palacsinta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Palacsinta:
- 40 dkg finomliszt
- 8 dl tej
- 3 dl szénsavas ásványvíz
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - csipet só
- fél cs vaníliás cukor
- olaj
Krém:
- 8 dl tej
- 25 dkg kukoricadara
- 2 cs vaníliás cukor
- pici só
- 5 dkg vaj
- ízlés szerint cukor
- kb 2 ek tejföl
- 50 dkg eper
- 1 ek zselatin
- 10 dkg étcsokoládé
- 2 dl habtejszín
Elkészítése:
A tejet felforraljuk, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, csipetnyi sót, vajat és a cukrot, majd folyamatos keverés mellett beleszórjuk a darát. Addig főzzük, amíg jól be nem sűrűsödik és félretesszük hűlni.
A palacsinta hozzávalóiból kicsit vastagabb tésztát sütünk, majd kihűtjük.
Addig 20 epret a tejföllel és kevés cukorral összeturmixolunk,vagy robotgéppel jól kikeverjük. Ha kihűlt a dara hozzáadagoljuk és az egészet és összekeverjük. Kicsit híg lesz a krém, ezért a zselatint kevés vízzel a szokásos módon elkészítünk és azt is hozzáadjuk a krémhez.
A kihűlt palacsintákat megkenjük a krémmel és darabolt eperrel /díszítéshez pár darab maradjon/ minden sort meghintünk. Annyi kémet kell hagyni, hogy az utolsó palacsinta tetejére is maradjon. A habtejszínt keményre felverjük, majd gőz fölött felolvasszuk a csokit és tetszés szerint kidíszítjük velük a palacsintát.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »

