Kukoricadarás epres palacsinta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Palacsinta:

  • 40 dkg finomliszt
  • 8 dl tej
  • 3 dl szénsavas ásványvíz
  • 2 tojás
  • csipet só
  • fél cs vaníliás cukor
  • olaj

Krém:

  • 8 dl tej
  • 25 dkg kukoricadara
  • 2 cs vaníliás cukor
  • pici só
  • 5 dkg vaj
  • ízlés szerint cukor
  • kb 2 ek tejföl
  • 50 dkg eper
  • 1 ek zselatin
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 2 dl habtejszín

Elkészítése:

A tejet felforraljuk, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, csipetnyi sót, vajat és a cukrot, majd folyamatos keverés mellett beleszórjuk a darát. Addig főzzük, amíg jól be nem sűrűsödik és félretesszük hűlni.

A palacsinta hozzávalóiból kicsit vastagabb tésztát sütünk, majd kihűtjük.

Addig 20 epret a tejföllel és kevés cukorral összeturmixolunk,vagy robotgéppel jól kikeverjük. Ha kihűlt a dara hozzáadagoljuk és az egészet és összekeverjük. Kicsit híg lesz a krém, ezért a zselatint kevés vízzel a szokásos módon elkészítünk és azt is hozzáadjuk a krémhez.

A kihűlt palacsintákat megkenjük a krémmel és darabolt eperrel /díszítéshez pár darab maradjon/ minden sort meghintünk. Annyi kémet kell hagyni, hogy az utolsó palacsinta tetejére is maradjon. A habtejszínt keményre felverjük, majd gőz fölött felolvasszuk a csokit és tetszés szerint kidíszítjük velük a palacsintát.