Krémtúrós habos palacsinta recept

Hozzávalók:
A tésztához
- 3 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 25 dkg liszt
- csipet só
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1/2 dl olaj
- 7 dl tej
- 1 lime citrom reszelt héja
Krémhez
- 25 dkg mascarpone krémsajt
- 7 dkg porcukor
- 15 dkg krémtúró
- 1 tk vanília aroma
- pirított mandulaforgács
- 2 dl tejszín
- 1 evőkanál porcukor a habba
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit habverővel összedolgozzuk, és nem túl sűrű palacsinta tésztát keverjük. 1 órát a hűtőbe tesszük pihenni, majd kivéve újra átkeverjük, és szép vékony palacsintákat sütünk belőle.
A következőképpen töltjük meg. A krémtúrót a cukorral és az aromával jól kikeverjük, majd lazán hozzáadjuk a mascarpone krémsajtot. A tejszínből és a cukorral habot verünk, és ezt is hozzávegyítjük a krémünkhöz.
Megtöltjük vele a palacsintákat úgy, hogy kis hasábokra hajtjuk, és a tetejére is krémet teszünk, majd pirított mandulaforgáccsal megszórva kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »