Krémtúrós habos palacsinta recept

Hozzávalók:
A tésztához
- 3 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 25 dkg liszt
- csipet só
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1/2 dl olaj
- 7 dl tej
- 1 lime citrom reszelt héja
Krémhez
- 25 dkg mascarpone krémsajt
- 7 dkg porcukor
- 15 dkg krémtúró
- 1 tk vanília aroma
- pirított mandulaforgács
- 2 dl tejszín
- 1 evőkanál porcukor a habba
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit habverővel összedolgozzuk, és nem túl sűrű palacsinta tésztát keverjük. 1 órát a hűtőbe tesszük pihenni, majd kivéve újra átkeverjük, és szép vékony palacsintákat sütünk belőle.
A következőképpen töltjük meg. A krémtúrót a cukorral és az aromával jól kikeverjük, majd lazán hozzáadjuk a mascarpone krémsajtot. A tejszínből és a cukorral habot verünk, és ezt is hozzávegyítjük a krémünkhöz.
Megtöltjük vele a palacsintákat úgy, hogy kis hasábokra hajtjuk, és a tetejére is krémet teszünk, majd pirított mandulaforgáccsal megszórva kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »