Körtés, túrós palacsinta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Palacsinta:
- 25 dkg rétesliszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 dl tej
- 1 ek cukor
- 1 csipet só
- 1 tk sütőpor
- 4-5 dl szódavíz vagy szénsavas ásványvíz
- 0,5 dl étolaj
Túró töltelék:
- 25 dkg túró
- 1 citrom reszelt héja
- 1 csomag vaníliás cukor
- 5 dkg porcukor
Körtés töltelék:
- 1 körte
- 4 ek kristálycukor
- 1 kávéskanál őrölt fahéj
- 1 tk vanília aroma
Karamell öntet:
- 20 dkg kristálycukor
- 2 ek víz
- 2,5 dl tejszín
- csipet só
Elkészítése:
A tésztához a száraz anyagokat elkeverem, majd hozzáadom a tojást, tejet és annyi szódavizet, hogy tejszín sűrűségű masszát kapjak. Habverővel vagy kézi keverőgéppel csomómentesre keverem. A végén belekeverem az olajat is, majd fél órát pihentetem.
A kisütéshez palacsintasütőt vagy teflonserpenyőt használok. Az első palacsinta kisütéséhez megforrósítom a serpenyőt, kevés olajat kenek az aljára, majd 1 palacsintának megfelelő adagot merek a serpenyőbe és úgy billentem a serpenyőt, hogy a massza szétterüljön az alján. 1-2 perc alatt megsütöm az egyik oldalát, majd megfordítom és a másikat is aranybarnára sütöm. Ha kisültek, melegen tartom.
A túrótöltelékhez összekeverem a hozzávalókat.
A körtés töltelékhez a körtét hosszában 8 felé vágom, eltávolítom a magházat és keresztben felszeletelem. Egy edényben megolvasztom a kristálycukrot és aranybarnára pirítom, ekkor felöntöm 2 ek vízzel, hozzáadom a körtét, megszórom fahéjjal és a körte puhulásáig kevergetve főzöm. Végül beleöntöm a vanília aromát és elkeverem.
A karamell öntethez a cukrot és a vizet egy edényben összekeverem, és addig főzöm, míg a cukor felolvad, majd karamellízálódik. Óvatosan, kis lángon pirítom, hogy ne égjen meg. Ezalatt a tejszínt a sóval mikróban megforrósítom, majd a karamellizált cukorhoz öntöm, apránként, több lépésben, hogy ne fusson ki. Végül összeforralom és hagyom kihűlni, ahogy hűl úgy picit sűrűsödik.
A palacsintába egy sávban túró krémet teszek, ráhalmozom a körtés tölteléket, felcsavarom és ízlés szerint meglocsolom a karamell öntettel.
A fent leírt hozzávalókból 10-12 db palacsinta lesz.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »