Körtés, túrós palacsinta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Palacsinta:
- 25 dkg rétesliszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 dl tej
- 1 ek cukor
- 1 csipet só
- 1 tk sütőpor
- 4-5 dl szódavíz vagy szénsavas ásványvíz
- 0,5 dl étolaj
Túró töltelék:
- 25 dkg túró
- 1 citrom reszelt héja
- 1 csomag vaníliás cukor
- 5 dkg porcukor
Körtés töltelék:
- 1 körte
- 4 ek kristálycukor
- 1 kávéskanál őrölt fahéj
- 1 tk vanília aroma
Karamell öntet:
- 20 dkg kristálycukor
- 2 ek víz
- 2,5 dl tejszín
- csipet só
Elkészítése:
A tésztához a száraz anyagokat elkeverem, majd hozzáadom a tojást, tejet és annyi szódavizet, hogy tejszín sűrűségű masszát kapjak. Habverővel vagy kézi keverőgéppel csomómentesre keverem. A végén belekeverem az olajat is, majd fél órát pihentetem.
A kisütéshez palacsintasütőt vagy teflonserpenyőt használok. Az első palacsinta kisütéséhez megforrósítom a serpenyőt, kevés olajat kenek az aljára, majd 1 palacsintának megfelelő adagot merek a serpenyőbe és úgy billentem a serpenyőt, hogy a massza szétterüljön az alján. 1-2 perc alatt megsütöm az egyik oldalát, majd megfordítom és a másikat is aranybarnára sütöm. Ha kisültek, melegen tartom.
A túrótöltelékhez összekeverem a hozzávalókat.
A körtés töltelékhez a körtét hosszában 8 felé vágom, eltávolítom a magházat és keresztben felszeletelem. Egy edényben megolvasztom a kristálycukrot és aranybarnára pirítom, ekkor felöntöm 2 ek vízzel, hozzáadom a körtét, megszórom fahéjjal és a körte puhulásáig kevergetve főzöm. Végül beleöntöm a vanília aromát és elkeverem.
A karamell öntethez a cukrot és a vizet egy edényben összekeverem, és addig főzöm, míg a cukor felolvad, majd karamellízálódik. Óvatosan, kis lángon pirítom, hogy ne égjen meg. Ezalatt a tejszínt a sóval mikróban megforrósítom, majd a karamellizált cukorhoz öntöm, apránként, több lépésben, hogy ne fusson ki. Végül összeforralom és hagyom kihűlni, ahogy hűl úgy picit sűrűsödik.
A palacsintába egy sávban túró krémet teszek, ráhalmozom a körtés tölteléket, felcsavarom és ízlés szerint meglocsolom a karamell öntettel.
A fent leírt hozzávalókból 10-12 db palacsinta lesz.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »


