Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Könnyű húsos palacsinta recept

Könnyű húsos palacsinta
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 8 db sós palacsinta
    • 20 dkg liszt
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 dl tej
    • 2 dl víz
    • pici cukor és pici só
    • 75ml olaj

    Töltelék:

    • 1 fej vöröshagyma
    • Olaj, lehetőség szerint olíva
    • fél kg csirkemell
    • Só/ételízesítő
    • Bors
    • Szerecsendió
    • 2-3 dl tejföl
    • egy db közepes nagyságú cukkini
    • pár fej gomba

    Panír:

    • Tojás
    • Zsemlemorzsa

    Elkészítése:
    A palacsinta tésztához a hozzávalókat alaposan kikeverem. Elég híg tésztát kapunk, 8-10db palacsintát sütünk.

    A töltelékhez a vöröshagymát kevés olajon megpirítom, majd hozzáadom az apróra vágott csirkemellet. Sóval, borssal ízesítem, s ízlés szerint kerülhet bele szerecsendió is. Addig sütöm, amíg a csirkemell saját levében puhára párolódik. Ekkor hozzákockázok egy közepes nagyságú meghámozott cukkinit és a gombát. Amikor a zöldségek is megpárolódtak, levüket elfőtték s pirulni kezd az egész egyvelegünk (csak pár percre van szükség) hozzáadom a tejfölt. Ettől lesz igazán szaftos a töltelék.
    Természetesen a töltelék további zöldségekkel bátran variálható.

    A tölteléket a kihűlt palacsinták közepére kanalazom, s a palacsintát ráhajtogatom. Ezután tojásba, majd zsemlemorzsába forgatom, mindkettőbe kétszer, hogy egyenletes panírt kapjak. Bő olajban kell kisütni, mint minden rántott ételt. A szaftos tölteléknek köszönhetően egy kívül ropogós belül tocsogós finomságot kapunk.
    Mivel a palacsinta önmagában is elég laktató étel, ezért én köretnek friss salátát kínálok hozzá, tetejére sajtot reszelek.

    Sztori: Én általában nagyobb adagot készítek egyszerre, s egyesével befóliázva remekül fagyasztható étel. Amennyiben fagyasztjuk sütéskor nincs szükség előzetes kiolvasztásra, csak forró olajban lassan kell kisütni. Gyakran nincs türelmem kivárni a panírozást ezért begöngyölés után azonnal fogyasztom a palacsintákat. Így is bátran megállja a helyét ez az étel.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá