Könnyű húsos palacsinta recept

Hozzávalók:
- 8 db sós palacsinta
- 20 dkg liszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 dl tej
- 2 dl víz
- pici cukor és pici só
- 75ml olaj
Töltelék:
- 1 fej vöröshagyma
- Olaj, lehetőség szerint olíva
- fél kg csirkemell
- Só/ételízesítő
- Bors
- Szerecsendió
- 2-3 dl tejföl
- egy db közepes nagyságú cukkini
- pár fej gomba
Panír:
- Tojás
- Zsemlemorzsa
Elkészítése:
A palacsinta tésztához a hozzávalókat alaposan kikeverem. Elég híg tésztát kapunk, 8-10db palacsintát sütünk.
A töltelékhez a vöröshagymát kevés olajon megpirítom, majd hozzáadom az apróra vágott csirkemellet. Sóval, borssal ízesítem, s ízlés szerint kerülhet bele szerecsendió is. Addig sütöm, amíg a csirkemell saját levében puhára párolódik. Ekkor hozzákockázok egy közepes nagyságú meghámozott cukkinit és a gombát. Amikor a zöldségek is megpárolódtak, levüket elfőtték s pirulni kezd az egész egyvelegünk (csak pár percre van szükség) hozzáadom a tejfölt. Ettől lesz igazán szaftos a töltelék.
Természetesen a töltelék további zöldségekkel bátran variálható.
A tölteléket a kihűlt palacsinták közepére kanalazom, s a palacsintát ráhajtogatom. Ezután tojásba, majd zsemlemorzsába forgatom, mindkettőbe kétszer, hogy egyenletes panírt kapjak. Bő olajban kell kisütni, mint minden rántott ételt. A szaftos tölteléknek köszönhetően egy kívül ropogós belül tocsogós finomságot kapunk.
Mivel a palacsinta önmagában is elég laktató étel, ezért én köretnek friss salátát kínálok hozzá, tetejére sajtot reszelek.
Sztori: Én általában nagyobb adagot készítek egyszerre, s egyesével befóliázva remekül fagyasztható étel. Amennyiben fagyasztjuk sütéskor nincs szükség előzetes kiolvasztásra, csak forró olajban lassan kell kisütni. Gyakran nincs türelmem kivárni a panírozást ezért begöngyölés után azonnal fogyasztom a palacsintákat. Így is bátran megállja a helyét ez az étel.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »