Könnyű húsos palacsinta recept
Hozzávalók:
- 8 db sós palacsinta
- 20 dkg liszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 3 dl tej
- 2 dl víz
- pici cukor és pici só
- 75ml olaj
Töltelék:
- 1 fej vöröshagyma
- Olaj, lehetőség szerint olíva
- fél kg csirkemell
- Só/ételízesítő
- Bors
- Szerecsendió
- 2-3 dl tejföl
- egy db közepes nagyságú cukkini
- pár fej gomba
Panír:
- Tojás
- Zsemlemorzsa
Elkészítése:
A palacsinta tésztához a hozzávalókat alaposan kikeverem. Elég híg tésztát kapunk, 8-10db palacsintát sütünk.
A töltelékhez a vöröshagymát kevés olajon megpirítom, majd hozzáadom az apróra vágott csirkemellet. Sóval, borssal ízesítem, s ízlés szerint kerülhet bele szerecsendió is. Addig sütöm, amíg a csirkemell saját levében puhára párolódik. Ekkor hozzákockázok egy közepes nagyságú meghámozott cukkinit és a gombát. Amikor a zöldségek is megpárolódtak, levüket elfőtték s pirulni kezd az egész egyvelegünk (csak pár percre van szükség) hozzáadom a tejfölt. Ettől lesz igazán szaftos a töltelék.
Természetesen a töltelék további zöldségekkel bátran variálható.
A tölteléket a kihűlt palacsinták közepére kanalazom, s a palacsintát ráhajtogatom. Ezután tojásba, majd zsemlemorzsába forgatom, mindkettőbe kétszer, hogy egyenletes panírt kapjak. Bő olajban kell kisütni, mint minden rántott ételt. A szaftos tölteléknek köszönhetően egy kívül ropogós belül tocsogós finomságot kapunk.
Mivel a palacsinta önmagában is elég laktató étel, ezért én köretnek friss salátát kínálok hozzá, tetejére sajtot reszelek.
Sztori: Én általában nagyobb adagot készítek egyszerre, s egyesével befóliázva remekül fagyasztható étel. Amennyiben fagyasztjuk sütéskor nincs szükség előzetes kiolvasztásra, csak forró olajban lassan kell kisütni. Gyakran nincs türelmem kivárni a panírozást ezért begöngyölés után azonnal fogyasztom a palacsintákat. Így is bátran megállja a helyét ez az étel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »



