Hozzávalók:
Töltelék:
Panír:
Elkészítése:
A palacsinta tésztához a hozzávalókat alaposan kikeverem. Elég híg tésztát kapunk, 8-10db palacsintát sütünk.
A töltelékhez a vöröshagymát kevés olajon megpirítom, majd hozzáadom az apróra vágott csirkemellet. Sóval, borssal ízesítem, s ízlés szerint kerülhet bele szerecsendió is. Addig sütöm, amíg a csirkemell saját levében puhára párolódik. Ekkor hozzákockázok egy közepes nagyságú meghámozott cukkinit és a gombát. Amikor a zöldségek is megpárolódtak, levüket elfőtték s pirulni kezd az egész egyvelegünk (csak pár percre van szükség) hozzáadom a tejfölt. Ettől lesz igazán szaftos a töltelék.
Természetesen a töltelék további zöldségekkel bátran variálható.
A tölteléket a kihűlt palacsinták közepére kanalazom, s a palacsintát ráhajtogatom. Ezután tojásba, majd zsemlemorzsába forgatom, mindkettőbe kétszer, hogy egyenletes panírt kapjak. Bő olajban kell kisütni, mint minden rántott ételt. A szaftos tölteléknek köszönhetően egy kívül ropogós belül tocsogós finomságot kapunk.
Mivel a palacsinta önmagában is elég laktató étel, ezért én köretnek friss salátát kínálok hozzá, tetejére sajtot reszelek.
Sztori: Én általában nagyobb adagot készítek egyszerre, s egyesével befóliázva remekül fagyasztható étel. Amennyiben fagyasztjuk sütéskor nincs szükség előzetes kiolvasztásra, csak forró olajban lassan kell kisütni. Gyakran nincs türelmem kivárni a panírozást ezért begöngyölés után azonnal fogyasztom a palacsintákat. Így is bátran megállja a helyét ez az étel.