Kókuszkrémes zabpalacsinta balzsamos meggyszósszal recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 25 dkg zabliszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2,5 dl buborékos víz
- 2,5 dl tej
- Só
- Kevés olaj a sütéshez
A töltelékhez:
- 1 csomag vaníliás, főzni való pudingpor
- 5 dl kókusztej
- Ízlés szerint édesítő
A meggyszószhoz:
- Fél kg magozott meggy
- 5 ek barna cukor
- 4 dl vörösbor
- 2,5 dl balzsamecet
Elkészítése:
A tészta elkészítése:
A lisztet simára keverjük a többi hozzávalóval, fél órát pihentetjük. Ismét megkeverjük, ha túl sűrűnek találjuk, hígítsuk kevés vízzel. A szokásos módon palacsintákat sütünk.
A töltelék elkészítése:
A pudingport simára keverjük fél dl kókusztejjel. A többit felforraljuk, majd hozzáöntjük a keveréket. Mérsékeljük a lángot, állandóan keverve besűrítjük, ízlés szerint édesítjük.
A meggyszósz elkészítése:
A barna cukrot egy tapadásmentes edényben karamellizáljuk, felöntjük a borral és a balzsamecettel. A felére beforraljuk, hozzáadjuk a meggyet, majd még 5-6 percig főzzük.
Tálalás:
Tálalás előtt a palacsintákat megtöltjük a kókuszos krémmel, oldalaikat behajtjuk, a meggyszósszal leöntve tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »