Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kókuszkrémes zabpalacsinta balzsamos meggyszósszal recept

Kókuszkrémes zabpalacsinta balzsamos meggyszósszal
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 25 dkg zabliszt
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2,5 dl buborékos víz
    • 2,5 dl tej
    • Kevés olaj a sütéshez

    A töltelékhez:

    • 1 csomag vaníliás, főzni való pudingpor
    • 5 dl kókusztej
    • Ízlés szerint édesítő

    A meggyszószhoz:

    • Fél kg magozott meggy
    • 5 ek barna cukor
    • 4 dl vörösbor
    • 2,5 dl balzsamecet

    Elkészítése:

    A tészta elkészítése:

    A lisztet simára keverjük a többi hozzávalóval, fél órát pihentetjük. Ismét megkeverjük, ha túl sűrűnek találjuk, hígítsuk kevés vízzel. A szokásos módon palacsintákat sütünk.

    A töltelék elkészítése:

    A pudingport simára keverjük fél dl kókusztejjel. A többit felforraljuk, majd hozzáöntjük a keveréket. Mérsékeljük a lángot, állandóan keverve besűrítjük, ízlés szerint édesítjük.

    A meggyszósz elkészítése:

    A barna cukrot egy tapadásmentes edényben karamellizáljuk, felöntjük a borral és a balzsamecettel. A felére beforraljuk, hozzáadjuk a meggyet, majd még 5-6 percig főzzük.

    Tálalás:

    Tálalás előtt a palacsintákat megtöltjük a kókuszos krémmel, oldalaikat behajtjuk, a meggyszósszal leöntve tálaljuk.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá