Kókuszkrémes zabpalacsinta balzsamos meggyszósszal recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
A tésztához:
- 25 dkg zabliszt
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2,5 dl buborékos víz
- 2,5 dl tej
- Só
- Kevés olaj a sütéshez
A töltelékhez:
- 1 csomag vaníliás, főzni való pudingpor
- 5 dl kókusztej
- Ízlés szerint édesítő
A meggyszószhoz:
- Fél kg magozott meggy
- 5 ek barna cukor
- 4 dl vörösbor
- 2,5 dl balzsamecet
Elkészítése:
A tészta elkészítése:
A lisztet simára keverjük a többi hozzávalóval, fél órát pihentetjük. Ismét megkeverjük, ha túl sűrűnek találjuk, hígítsuk kevés vízzel. A szokásos módon palacsintákat sütünk.
A töltelék elkészítése:
A pudingport simára keverjük fél dl kókusztejjel. A többit felforraljuk, majd hozzáöntjük a keveréket. Mérsékeljük a lángot, állandóan keverve besűrítjük, ízlés szerint édesítjük.
A meggyszósz elkészítése:
A barna cukrot egy tapadásmentes edényben karamellizáljuk, felöntjük a borral és a balzsamecettel. A felére beforraljuk, hozzáadjuk a meggyet, majd még 5-6 percig főzzük.
Tálalás:
Tálalás előtt a palacsintákat megtöltjük a kókuszos krémmel, oldalaikat behajtjuk, a meggyszósszal leöntve tálaljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.