Kókuszkrémes zabpalacsinta balzsamos meggyszósszal

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Kókuszkrémes zabpalacsinta balzsamos meggyszósszal

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 25 dkg zabliszt
  • 2 tojás
  • 2,5 dl buborékos víz
  • 2,5 dl tej
  • Kevés olaj a sütéshez

A töltelékhez:

  • 1 csomag vaníliás, főzni való pudingpor
  • 5 dl kókusztej
  • Ízlés szerint édesítő

A meggyszószhoz:

  • Fél kg magozott meggy
  • 5 ek barna cukor
  • 4 dl vörösbor
  • 2,5 dl balzsamecet

Elkészítése:

A tészta elkészítése:

A lisztet simára keverjük a többi hozzávalóval, fél órát pihentetjük. Ismét megkeverjük, ha túl sűrűnek találjuk, hígítsuk kevés vízzel. A szokásos módon palacsintákat sütünk.

A töltelék elkészítése:

A pudingport simára keverjük fél dl kókusztejjel. A többit felforraljuk, majd hozzáöntjük a keveréket. Mérsékeljük a lángot, állandóan keverve besűrítjük, ízlés szerint édesítjük.

A meggyszósz elkészítése:

A barna cukrot egy tapadásmentes edényben karamellizáljuk, felöntjük a borral és a balzsamecettel. A felére beforraljuk, hozzáadjuk a meggyet, majd még 5-6 percig főzzük.

Tálalás:

Tálalás előtt a palacsintákat megtöltjük a kókuszos krémmel, oldalaikat behajtjuk, a meggyszósszal leöntve tálaljuk.