Kelt palacsinta recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 5 dl tej
- 2-3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1-2 dl szénsavas ásványvíz vagy szóda
- 2 ek cukor
- csipet só
- 1,5 dkg élesztő
- 1 dl olaj a sütéshez
Elkészítése:
Az élesztőt 1 tk cukorral 1 dl langyos tejben felfuttatjuk.
A többi tejet is meglangyosítjuk és a többi hozzávalóval összekeverjük, végül hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt.
30-35 percig kelesztjük, majd úgy sütjük, mint a sima palacsintát, csak vastagabbra.
Nekem ebből az adagból 12 nagy palacsinta lett.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.