Kelt palacsinta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 5 dl tej
- 2-3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1-2 dl szénsavas ásványvíz vagy szóda
- 2 ek cukor
- csipet só
- 1,5 dkg élesztő
- 1 dl olaj a sütéshez
Elkészítése:
Az élesztőt 1 tk cukorral 1 dl langyos tejben felfuttatjuk.
A többi tejet is meglangyosítjuk és a többi hozzávalóval összekeverjük, végül hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt.
30-35 percig kelesztjük, majd úgy sütjük, mint a sima palacsintát, csak vastagabbra.
Nekem ebből az adagból 12 nagy palacsinta lett.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »









