Kalocsai rétes recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg finomliszt
- 1 dl ásványvíz
- 1 ek cukor
- 3 dl tej
- késhegynyi sütőpor
- 0,5 dl napraforgó olaj
Réteshez:
- 1 csomag réteslap
- 5 dkg margarin (olvasztva)
- 2 ek porcukor (a rétes tetejére)
Almás töltelékhez:
- 4 közepes alma
- 6 ek cukor
- 1 teáskanál fahéj
Meggyes töltelékhez:
- 30 dkg meggybefőtt
- 1 evőkanál étkezési keményítő
- 0,5 dl víz
Túrós töltelékhez:
- 25 dkg tehéntúró
- 1 narancsból nyert narancshéj (reszelve)
- 2 csomag vaníliás cukor
Elkészítése:
A tojásból, lisztből, ásványvízből és cukorból, a sütőpor, a tej és az olaj hozzáadásával palacsintatésztát készítünk. Fél órát állni hagyjuk, majd kisütjük. 9 darabra van szükségünk (a többit ízlés szerint tölthetjük plusz nasinak).
Az almát meghámozzuk, lereszeljük, ízlés szerint cukorral ízesítjük. Megpárolju, és fahéjjal fűszerezzük, majd hűlni hagyjuk.
A meggybefőttet egy tűzálló edényben feltesszük főni a levében, a keményítőt simára keverjük kevés vízzel, majd amikor a meggy forrni kezd, hozzákeverjük és besűrítjük. Szintén hűlni hagyjuk.
A túrót cukorral és reszelt narancshéjjal krémessé kavarjuk.
Mindegyik tölteléket három részre osztjuk és a palacsintákat megtöltjük velük. 3 túrós, 3 almás és 3 meggyes palacsintánk lesz.
A réteslapot megkenjük olvasztott margarinnal, majd piramis alakzatban ráteszünk 1-1 almás, meggyes és túrós palacsintát. Szorosan feltekerjük, majd a kapott batyut sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Három batyunk lesz.
A maradék margarint rákenjük a batyuk tetejére, majd előmelegített sütőben 200 fokon aranybarnára sütjük.
Szeletelve, porcukorral meghintve tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »