Kakaókrémes palacsinta vaníliás mártásban recept

Hozzávalók:
A palacsintához:
- 20 dkg finomliszt
- 1 csipet só
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 dl tej
- 2 dl ásványvíz vagy szódavíz
- fél dl olaj
A krémhez:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 ek cukor
- 1 ek kakaó
- 1 ek liszt
- 2 dl tej
- 3 dkg vaj
- vaníliás cukor
- reszelt narancshéj
A mártáshoz:
- 4 dl tej
- 1 tasak vaníliás pudingpor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 6 dkg porcukor
Elkészítés:
A palacsinta hozzávalóit csomómentesre keverjük. A palacsintasütőben kevés olajon 1 merőkanálnyi tésztát egyengetünk el, majd mindkét oldalát szép világosra sütjük.
A krém készítése:
A tojást elkeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, a lisztel, a kakaóval, a hideg tejjel, és állandóan keverve sűrűre főzzük. A tűzről levéve belevegyítjük a vajat és a narancshéjat.
A kisült palacsintákra a krémből egy evőkanálnyit csíkban rárakunk, a palacsintákat felcsavarjuk, meghintjük porcukorral.
Ez a krém kb. 10 db palacsintához elegendő.
Vaníliás mártás készítése:
A krémhez 1 dl hideg tejben elkeverjük a pudingport. A többi tejet a vaníliás cukorral melegedni tesszük. A tojássárgákat habosra keverjük a 6 dkg porcukorral, hozzáadjuk a pudingos hideg tejet, aztán hozzászűrjük a vaníliás meleg tejet, és mérsékelt tűzön, folyamatosan keverve besűrítjük. Hagyjuk langyosra hűlni.
Tálalásnál teszünk egy kevés vaníliamártást a tányérra, a palacsintákat elvágjuk, felállítva a mártásba rakjuk, beszitáljuk vaníliával ízesített porcukorral. Gyümölcsökkel díszítve tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »