Kakaókrémes palacsinta vaníliás mártásban recept
Hozzávalók:
A palacsintához:
- 20 dkg finomliszt
- 1 csipet só
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 dl tej
- 2 dl ásványvíz vagy szódavíz
- fél dl olaj
A krémhez:
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 ek cukor
- 1 ek kakaó
- 1 ek liszt
- 2 dl tej
- 3 dkg vaj
- vaníliás cukor
- reszelt narancshéj
A mártáshoz:
- 4 dl tej
- 1 tasak vaníliás pudingpor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 6 dkg porcukor
Elkészítés:
A palacsinta hozzávalóit csomómentesre keverjük. A palacsintasütőben kevés olajon 1 merőkanálnyi tésztát egyengetünk el, majd mindkét oldalát szép világosra sütjük.
A krém készítése:
A tojást elkeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, a lisztel, a kakaóval, a hideg tejjel, és állandóan keverve sűrűre főzzük. A tűzről levéve belevegyítjük a vajat és a narancshéjat.
A kisült palacsintákra a krémből egy evőkanálnyit csíkban rárakunk, a palacsintákat felcsavarjuk, meghintjük porcukorral.
Ez a krém kb. 10 db palacsintához elegendő.
Vaníliás mártás készítése:
A krémhez 1 dl hideg tejben elkeverjük a pudingport. A többi tejet a vaníliás cukorral melegedni tesszük. A tojássárgákat habosra keverjük a 6 dkg porcukorral, hozzáadjuk a pudingos hideg tejet, aztán hozzászűrjük a vaníliás meleg tejet, és mérsékelt tűzön, folyamatosan keverve besűrítjük. Hagyjuk langyosra hűlni.
Tálalásnál teszünk egy kevés vaníliamártást a tányérra, a palacsintákat elvágjuk, felállítva a mártásba rakjuk, beszitáljuk vaníliával ízesített porcukorral. Gyümölcsökkel díszítve tálaljuk.