Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Ibolyás palacsinta recept

Ibolyás palacsinta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    16 db-hoz:

    • 10 dkg liszt
    • 1 nagy  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 tk cukor
    • 0,5 csomag sütőpor
    • csipet só
    • pár csepp citromlé
    • 1 ek olaj
    • 8 dkg tejföl
    • 1 dl tej
    • 2-3 csokornyi ibolya

    Sütéshez:

    • kb. 2 ek olaj

    Elkészítése:

    Az ibolya fejét csipkedjük le és egy szűrőbe téve folyó víz alatt mossuk át. Csepegtessük jól le, majd papírtörlőre terítsük szét, hogy az összes nedvességet felitassuk.

    A tojást a cukorral keverjük el, adjuk hozzá a citromlevet, a csipet sót, a tejfölt és a tejet. Keverjük ki, majd szitáljuk hozzá a lisztet, végül pedig keverjük bele az olajat is.

    A palacsintasütőt kenjük ki olajjal és kanalazzunk bele kisebb adagokat a tésztából. Szórjuk meg ibolyával. Ha megsült a palacsinta alja, fordítsuk át és süssük meg a másik oldalát is.

    Ibolyás oldallal felfelé, porcukorral meghintve tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá