Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hortobágyi rántott palacsinta recept

Hortobágyi rántott palacsinta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 20 dkg liszt
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 dl tej
    • 1 dl ásványvíz
    • 40 dkg marhapörkölt
    • 3 dl tejföl
    • 1 ek liszt

    Panírozáshoz:

    • liszt
    • tojás
    • zsemlemorzsa

    Elkészítése:

    Készítsünk a lisztből, a tojásból, a tejből, az ásványvízből és a sóból hagyományos palacsinta tésztát, majd süssük ki őket.

    A hortobágyi palacsintába én mindig darált húsból szoktam készíteni a pörköltöt, mert akkor később nem kell a szétvágásával időt tölteni.

    A pörkölt szaftját liszttel és tejföllel besűrítjük, végül az egészet összeöntjük.

    Előkészítjük a palacsintákat, és egyesével megtöltjük őket a pörkölttel, és egy batyuba csomagoljuk őket.

    Ha félnénk, hogy szétesnek, akkor rögzítsük fogpiszkálóval, amit ne felejtsünk el a végén eltávolítani.

    Egyesével hagyományos módon panírozzuk be a palacsintákat, óvatosan, hogy ne essenek szét. Kétszer ismételjük ezt a folyamatot, majd bő olajban süssük ki őket.

    A hortobágyi rántott palacsinta kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 200 kcal
    Fehérje: 9 g
    Szénhidrát: 18 g
    Zsír: 10 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá