Hortobágyi rántott palacsinta recept
Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 5 dl tej
- 1 dl ásványvíz
- só
- 40 dkg marhapörkölt
- 3 dl tejföl
- 1 ek liszt
Panírozáshoz:
- liszt
- tojás
- zsemlemorzsa
Elkészítése:
Készítsünk a lisztből, a tojásból, a tejből, az ásványvízből és a sóból hagyományos palacsinta tésztát, majd süssük ki őket.
A hortobágyi palacsintába én mindig darált húsból szoktam készíteni a pörköltöt, mert akkor később nem kell a szétvágásával időt tölteni.
A pörkölt szaftját liszttel és tejföllel besűrítjük, végül az egészet összeöntjük.
Előkészítjük a palacsintákat, és egyesével megtöltjük őket a pörkölttel, és egy batyuba csomagoljuk őket.
Ha félnénk, hogy szétesnek, akkor rögzítsük fogpiszkálóval, amit ne felejtsünk el a végén eltávolítani.
Egyesével hagyományos módon panírozzuk be a palacsintákat, óvatosan, hogy ne essenek szét. Kétszer ismételjük ezt a folyamatot, majd bő olajban süssük ki őket.
A hortobágyi rántott palacsinta kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 9 g
Szénhidrát: 18 g
Zsír: 10 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

