Hortobágyi rántott palacsinta recept

Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 dl tej
- 1 dl ásványvíz
- só
- 40 dkg marhapörkölt
- 3 dl tejföl
- 1 ek liszt
Panírozáshoz:
- liszt
- tojás
- zsemlemorzsa
Elkészítése:
Készítsünk a lisztből, a tojásból, a tejből, az ásványvízből és a sóból hagyományos palacsinta tésztát, majd süssük ki őket.
A hortobágyi palacsintába én mindig darált húsból szoktam készíteni a pörköltöt, mert akkor később nem kell a szétvágásával időt tölteni.
A pörkölt szaftját liszttel és tejföllel besűrítjük, végül az egészet összeöntjük.
Előkészítjük a palacsintákat, és egyesével megtöltjük őket a pörkölttel, és egy batyuba csomagoljuk őket.
Ha félnénk, hogy szétesnek, akkor rögzítsük fogpiszkálóval, amit ne felejtsünk el a végén eltávolítani.
Egyesével hagyományos módon panírozzuk be a palacsintákat, óvatosan, hogy ne essenek szét. Kétszer ismételjük ezt a folyamatot, majd bő olajban süssük ki őket.
A hortobágyi rántott palacsinta kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 9 g
Szénhidrát: 18 g
Zsír: 10 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »