Hortobágyi rántott palacsinta recept

Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 dl tej
- 1 dl ásványvíz
- só
- 40 dkg marhapörkölt
- 3 dl tejföl
- 1 ek liszt
Panírozáshoz:
- liszt
- tojás
- zsemlemorzsa
Elkészítése:
Készítsünk a lisztből, a tojásból, a tejből, az ásványvízből és a sóból hagyományos palacsinta tésztát, majd süssük ki őket.
A hortobágyi palacsintába én mindig darált húsból szoktam készíteni a pörköltöt, mert akkor később nem kell a szétvágásával időt tölteni.
A pörkölt szaftját liszttel és tejföllel besűrítjük, végül az egészet összeöntjük.
Előkészítjük a palacsintákat, és egyesével megtöltjük őket a pörkölttel, és egy batyuba csomagoljuk őket.
Ha félnénk, hogy szétesnek, akkor rögzítsük fogpiszkálóval, amit ne felejtsünk el a végén eltávolítani.
Egyesével hagyományos módon panírozzuk be a palacsintákat, óvatosan, hogy ne essenek szét. Kétszer ismételjük ezt a folyamatot, majd bő olajban süssük ki őket.
A hortobágyi rántott palacsinta kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 9 g
Szénhidrát: 18 g
Zsír: 10 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »