Hortobágyi rántott palacsinta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 20 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 5 dl tej
  • 1 dl ásványvíz
  • 40 dkg marhapörkölt
  • 3 dl tejföl
  • 1 ek liszt

Panírozáshoz:

  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa

Elkészítése:

Készítsünk a lisztből, a tojásból, a tejből, az ásványvízből és a sóból hagyományos palacsinta tésztát, majd süssük ki őket.

A hortobágyi palacsintába én mindig darált húsból szoktam készíteni a pörköltöt, mert akkor később nem kell a szétvágásával időt tölteni.

A pörkölt szaftját liszttel és tejföllel besűrítjük, végül az egészet összeöntjük.

Előkészítjük a palacsintákat, és egyesével megtöltjük őket a pörkölttel, és egy batyuba csomagoljuk őket.

Ha félnénk, hogy szétesnek, akkor rögzítsük fogpiszkálóval, amit ne felejtsünk el a végén eltávolítani.

Egyesével hagyományos módon panírozzuk be a palacsintákat, óvatosan, hogy ne essenek szét. Kétszer ismételjük ezt a folyamatot, majd bő olajban süssük ki őket.